14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milanović: Mandatar može biti bilo ko, ovo je priprema za državni udar

Izvor: Screenshot

Region

Tag Video
Comments 1

Milanović: Mandatar može biti bilo ko, ovo je priprema za državni udar

Izvor: HRT/Jutarnji

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti nakon objave Ustavnog suda kojom mu se brani da bude mandatar.

Milanović je rekao kako prvo želi da umiri građane koji su ljuti.

- Ovo danas što ste čuli od Ustavnog suda je ono što on može reći, a ne može napraviti ništa. Izbori su gotovi, završeni su i volja građana će određivati, a ne ustavne sudije. Prije mjesec su mogli prijetiti i to su radili, jedno stranci i listi i nisam išao po skupovima. To je bila prijetnja koje je mogla prouzrokovati materijalne posljedice. Gotovo je, ne mogu napraviti ništa. Većina u Saboru može odrediti za mandatara bilo koga, rekao je te dodao kako protiv tog nema pravnog lijeka. Gotovo", rekao je Milanović.

To je, poručuje, suverena volja hrvatskih građana i Sabora.

"Ne bih se složio u potpunosti s mnogima koji su rekli da je ovo državni udar. Ovo je priprema za državni udar, ovo još nije državni udar. Ovo je neka vrsta predradnje da sjutra Plenković, kum korupcije u Hrvatskoj, kad treba napustiti Banske dvore, kaže da ima odluku Ustavnog suda i da to ne želi napraviti. U tome je opasnost. Što oni rade to Sabor neće sprovesti, Sabor je u ovom pogledu iznad svakoga. Još jednom, nemojte se bojati. Ustavni sud može jedino pripremiti teren za Plenkovića da odbije eventualnu odluku saborske većine, koja je za njega nebeski zakon i zemaljski zakon", istakao je Milanović.

Milanović je upitan odustaje li od toga da bude mandatar?

"Tu se ne radi o meni. Mandatar može biti neko drugi, ali ovi sada moraju otići. Ne vidim ko bi od ljudi koji su ušli u Sabor, bio protiv konstituisanja Sabora. Ja ću čekati dok se većina skupi, tu su razumni rokovi. Postoji mogućnost da se akteri dogovore, razumijem stavove stranaka, ali situacije je komplikovana i teška. Ako Sabor ne bude uspješan, može se raspustiti. Nije da prijetim. Nadam se da se to neće dogoditi", odgovorio je Milanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Zar vam ovo ponašanje Milanovića nema sličnosti sa haosom kod nas?Očigledno je da hoće da izazove haos i tamo kod njih.Obesmišljava Ustav,tumači ga kao ovi svetosavci i rusofili kod nas.Nadam se da će ovom vampiru tamo stati na rep.Inače i njima će Rusi duboko ući u sistem i društvo.