12 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
O’Brajan - Porfirije: Američki diplomata zahvalio Porfiriju; Poglavar SPC naglasio da su štetne i zabrinjavajuće inicijative u Savjetu Evrope i UN

Izvor: spc.rs

Region

Comments 1

O’Brajan - Porfirije: Američki diplomata zahvalio Porfiriju; Poglavar SPC naglasio da su štetne i zabrinjavajuće inicijative u Savjetu Evrope i UN

Autor: Antena M

  • Viber

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O'Brajan izjavio je poslije današnjeg sastanka sa patrijarhom srpskim Porfirijem da je uvijek zahvalan na prilici da čuje njegove stavove o najznačajnijim pitanjima za  države i narode - Srbiju i SAD.

Njegova mudrost i vođstvo su nezamjenjivi u izgradnji snažnog partnerstva između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, rekao je O’Brajan, navodi se na Instagram nalogu američke ambasade.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

U saopštenju, na zvaničnom sajtu SPC, ističe se da je Porfirije upoznao goste sa neizmjenjivim stavom Srpske Pravoslavne Crkve da je  Kosovo dio Republike Srbije. S obzirom na tu činjenicu, Patrijarh je kao štetno ocijenio uključivanje Kosova u Savjet Evrope.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, navodi se u saopštenju, Patrijarh  je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocijenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici, pri tom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Simokilmi

Good cop - bad cop Ko ne vidi da ga bacaju od spinde Taj je blind