13 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Puljić: Vjosa Osmani i četiri žene urušile u sred Savjeta bezbjednosti čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog"; Đurić: Osmani izvela neukusnu predstavu

Izvor: twiter

Region

Comments 2

Puljić: Vjosa Osmani i četiri žene urušile u sred Savjeta bezbjednosti čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog"; Đurić: Osmani izvela neukusnu predstavu

Izvor: N1/Twiter

Autor: Antena M

  • Viber

Poznati novinar, dopisnik AJ iz Vašingtona, Ivica Puljić, objavio je na mreži X, da su Vjosa Osmani i četiri žene urušile u sred Savjeta bezbjednosti čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog". "Ovo je njihova osveta nakon desetljeća borbe za zaštitu žena u ratu. Četiri od ovih žena su žrtve seksualnog zlostavljanja od strane Miloševićevog režima", naveo je Puljić.

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocijenio je danas kao „neukusnu predstavu“ ono što je uradila predsjednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu, kada je na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN dovela žene koje su svjedočile o zločinima srpske vojske i policije 1990-ih.

„Jučerašnja neukusna predstava gospođe Vjose Osmani-Sadriu na Savjetu bezbjednosti UN još jedan je jasan znak da ona i njen šef Aljbin Kurti (koji nije bio prisutan jer je bio zauzet podrivanjem regionalne stabilnosti učestovanjem u kampanji za izbore u susjednoj Sjevernoj Makedoniji) ne mare za rješavanje bilo kog problema, već samo za pobjedu u raspravi,čak iako to uključuje sitničavu manipulaciju sa žrtvama rata od prije četvrt vijeka“, napisao je danas Đurić na mreži X, dodajući da „čak ni u tome nisu uspjeli“.

Na jučerašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija razmatran je redovni šestomjesečni izvještaj o radu Unmika na Kosovu. Srbiju je zastupao predsjednik Aleksandar Vučić, a Kosovo predsjednica Vjosa Osmani-Sadriu.

Vučić je predsjedavajućoj sjednice izrazio protest zbog toga što je Osmani dovela žene koje su svjedočile o zločinima srpske vojske i rekao da je Srbija trebalo da bude obaviještena o tome.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Ništa od ovoga se ne bi događalo da su zločini priznati, zločinci kažnjeni i obeštećene, koliko se može, žrtve! Pa i u miru se žene siluju, maltretiraju, ubijaju, a možemo misliti kako je to bilo tokom Miloševićeve "specijalne operacije"! Svjet je ćutao sve dok se nije uključila vojska!!!

Javor

Taj je fašista srušen već od davno. On kao politička i ljudska ruševina može egzistirati samo jos u mraku Srbije.