19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konaković poručio Vučiću: Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete

Izvor: epa efe

Region

Comments 3

Konaković poručio Vučiću: Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u razgovoru za N1 najavio je kako će tražiti isplatu ratne štete od Srbije, kao i obnovu revizije presude protiv ove zemlje.
 
“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja”, poručio je šef  diplomatije BiH.

Za Vučića jedna važna poruka, on je napravio Dan D od ove rezolucije kao da će se njenim usvajanjem nešto promijeniti. To će biti civilizacijska poruka svima koji negiraju genocid da to prestanu raditi i da se sjećamo 11. jula.

Dakle, ništa se neće promijeniti, mi ćemo uložiti sve napore da istinu o Srebrenici promičemo na svakom mogućem mjestu. Ovakva Srbija zaslužuje naš prezir. Ne zaslužuje nikakvu ruku saradnje. Mi smo godinu odlazili, razgovarali, nudili dijalog, a dobili smo od njih moralni šamar u pokušaju da se rezolucija zaustavi.

Bez obzira na epilog glasanja o rezoluciji koja ne pravi pretpostavku, kako Vučić laže svjetsku javnost, za ratnu odštetu, ali pošto je on ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja, zaključio je Konaković.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Meni nije jasno kako Srbi ne razumiju da je defašizacija Srbije u njihovom interesu? Evo neka pogledaju samo na Nijemce, Talijane i Japance i sve će im biti jasno!

Nije nemoguce

Moje poštovanje gosp. Konakovicu

No Name

BRAVO Elmedine Konakoviću Srbi i Srbija Razumiju samo Ovakav Razgovor Oštro i beskompromisno bez ulizivanja i Prenemaganja. Srbija je nejveće zlo Na prostoru Ex Yu Teroriše Busnu i Hercegovinu Kosovo Crnu Goru Preko svojih Posrbljenih Crnogoraca i S.Makedoniju.