13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Izjava da je CG na ivici građanskog rata izraz političke neodgovornosti

Živa istina

Comments 0

Nuhodžić: Izjava da je CG na ivici građanskog rata izraz političke neodgovornosti

Autor: T. R.

  • Viber

Konstatacija premijera Duška Markovića da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, u saglasnosti je sa realnim stanjem na terenu.

„Zato što je nju premijer iznio na osnovu argumenata i podataka koje je dobio od državnih organa koji se bave i brinu o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori“, objašnio je Nuhodžić gostujući u emisiji "Živa istina".

S druge strane, izjava lidera DF-a Andrije Mandića, koja je uslijedilia svega dan nakon premijerove, rezultat je, smatra Nuhodžić, loše percepcije bezbijednosti, ali i političke neodgovornosti.

„Ta destrukcija kada je posrijedi bezbijednost Crne Gore bila je posebno iskazana u vremenu kada je naša država trebalo da postane NATO članica. Taj odnos destruktivnog ponašanja prema bezbijednosti Crne Gore se nastavlja. O tome govore izjave poslanika Mandića ali i nekih drugih predstavnika DF-a“, naglasio je on.

Stoga, kategoričan je Nuhodžić – niko u Crnoj Gori nema kapaciteta da izazove građanski rat.

„Niko sa zapaljivom političkom retorikom ili planovima koje kuje iznutra ili od vani, ne može uvući građane u građanski rat“, dodao je on.

Povezane vijesti:

PROMO „Živa istina“: Nuhodžić: Niko nema kapaciteta u CG da izazove građanski rat

Činjenica je, tvrdi Nuhodžić, da u ranijim protestima u režiji DF-a, logistička podrška stizala iz Rusije.

„Vjerovatno se i u budućim dešavanjima takva podrška može očekivati“, dodao je on.

Kaže, ipak, ne vjeruje da će Rusija pokušati da destabilizuje našu državu. Pojedinačne slučajeve, s druge strane ne isključuje.

„Pojedinačni slučajevi ne mogu destabilizovati Crnu Goru. Ne može se definitivno ugroziti bezbijednost Crne Gore kao države i ne može se ugroziti javni red i mir“, istakao je on.

I policajci su nečiji roditelji, muževi djeca...

Naivno bi bilo pretpostaviti da je situacija sa kriminalnim grupama u potpunosti pod kontrolom, ocijenio je Nuhodžić. Iako organizaciono veoma napredan, Nuhodžić se ne bi usudio da kriminalni milje poredi sa malim vojskama, kako se nerijetko stiče utisak.

Zasluge za to pripisuje Upravi policije, odnosno njenoj svakodnevnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

„Između ostalog, spriječeno je nekoliko pokušaja likvidacija. I danas je jedna likvidacija spriječena“, saopštio je on.

Ipak, kako je primijetio, u žiži javnosti su češće propusti nego uspjesi naših policajaca. Iako svjestan unutrašnjih nedostataka, Nuhodžić poručuje – moramo raditi zajedno da bismo zaštitili integritet policajca.

„Policajac je prvi na braniku javnog reda i mira. Ja se potpuno slažem da nemamo takav odnos nekih medija i NVO-a prema policajcima. Zaboravljaju da su to nečiji roditelji, muževi. Znači, treba ih gledati iz te vizure i iz tog fokusa“, istakao je Nuhodžić.

Da li proces odlaženja na strana ratišta pod okriljem ID zaustavljen? Čiji dronovi lete iznad ZIKS-a? Da li je crnogorska policija imuna na veze sa kriminalcima? Šta je uzrok gužvi na graničnim prelazima? Kome premijer poručuje da se neće izvinjavati zato što policija radi svoj posao? – samo su neka od pitanja za Nuhodžića. Odgovore saznajte večeras u 19:25 minuta na radiju Antena M, TV Prvoj i televiziji Atlas.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR