19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojvodić u Živoj istini: Visoka medicinska škola u Beranama-u Podgorici!

Živa istina

Comments 4

Vojvodić u Živoj istini: Visoka medicinska škola u Beranama-u Podgorici!

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber
Gledajte emisiju u 14h!

Iako je UO Univerziteta odlučio da sjedište Visoke medicinske škole ostane u Beranama, rektorka Radmila Vojvodić, gostujući u "Živoj istini", otkriva da će u tom gradu studenti imati nastavu jedan, eventualno dva dana sedmično.

Ostalim danima, učiće u Podgorici.

Kako je rekla, detaljan plan nastave za studente VMŠ priprema Radna grupa na čijem su čelu dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Goran Nikolić, član Senata UCG Ranko Lazović i direktor Centra za studije i kontrolu kvaliteta prof. dr Aleksandar Vujović.

"Ta radna grupa već od 18.avgusta, od odluke Upravnog odbora, intenzivno radi na proceduri, organizaciji i realizaciji nastave. Mi smo na potezu da organizujemo način odvijanja nastave", kazala je ona.

Nastava se, kako je rektorka objasnila, neće u potpunosti odvijati u Beranama. 

Predlog, je kaže Vojvodić, da studenti u tom gradu imaju nastavu jedan, eventulano dva dana sedmično, a ostatak u Podgorici.

"Cilj da je koncentrišemo izvjestan broj teorijskih predmeta u jedan, najviše dva dana u Beranama, u poboljšanim tamošnjim uslovima, a da ostatak radne nedjelje studenti budu tamo gdje je propisano po akreditovanom programu. To znači na Medicinskom fakultetu u Podgorici, to znači u Kliničkom centru", rekla je Vojvodić.

Ona je odgovorila i na konstataciju da je, nakon tri mjeseca polemike o VMŠ, stvar svedena na to da se sam čin upisa obavi u Beranama, a da smo došli do toga da će gro nastave biti u Podgorici.

"Ostavimo i to po strani, ko je šta mislio, i kanio. Činjenice su neumoljive. Akreditovani studijski program mora se sprovoditi tamo gdje je akreditovan. Pitanje da li će studenti učiti ili putovati se neminovno postavlja i ono je dakako naša odgovornost", smatra rektorka.

Kako je dodala, ne može se dozvoliti da se nastava odvija po nekakvom provizorijumu.

"Nastavni plan i organizacija se moraju striktno utvrditi, poštovati ono što je elaborat studijskog programa koji je napravljen po evropskim direktivima. Mi ne možemo izvoditi nastavu u Beranama", zaključila je Vojvodić.

Cijelu emisiju "Živa istina" slušajte i gledajte u nedjelju na Anteni M i TV Prva u novom terminu od 14 sati.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

mr

@berane, poslusaj pazljivo jos jednom... Bila je vrlo jasna i vrlo konkretna...

berane

Slušam je šta priča i mnogo toga nije jasno: da li je akreditacija zakonita, da li se akreditacijom određuje sjedište studijskog programa, šta se određuje licencom, koja je uloga finansijera u svemu ovome, šta joj je međunarodna akreditacija itd???

Nikac od Rovinja

Zaključak je da je Vlada Beranama učinila ćeif, a posao je završila rektorka.