26 °

max 26 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

26° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aleksandar Raković: Novi crnogorski identitet nema sadržaj, odvajanje Crne Gore je privremeno!

Živa istina

Comments 13

Aleksandar Raković: Novi crnogorski identitet nema sadržaj, odvajanje Crne Gore je privremeno!

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Dr Aleksandar Raković, viši naučni saradnik na Institutu za noviju istoriju Srbije i urednik sajta Srpska zemlja Crna Gora, inače dugogodišnji saradnik Nove srpske demokratije, gostujući u Živoj istini ocjenjuje da je, nakon obnavljanja državnosti na referendumu 2006. Crna Gora izgubila svoj tradicionalni, srpski identitet.

"Problem, ustvari, crnogorskog identiteta je taj što nema sadržaj"- kaže Raković.

Raković smatra kako postoji "okean" dokaza da je srpstvo istorijski identitet Crnogoraca i da su svi Petrovići bili Srbi. Neprihvatljivo mu je objašnjenje da je srpstvo u Crnoj Gori vjerska odrednica, drugo ime za pravoslavlje i tvrdi da su "Crnogorac i Srbin sinonimi".

Za Rakovića je takozvana Podgorička skupština bila legalna i legitimna, negira da je održana u okupiranoj Crnoj Gori, pod paskom srpskih bajoneta, kako se to navodi u izvještaju grofa de Salisa, britanskog izaslanika i Rolanda Trija, predstavnika SAD.

Ističe da je kralj Nikola, zapravo, bio najveći zagovornik ujedinjenja Crne Gore i Srbije, samo što je vidio sebe na čelu te države. 

Raković, ipak, iz onoga što se nakon dešavalo nakon tzv. Podgoričke skupštine izvlači zaključak da, kada opet dođe vrijeme za objedinjavanje srpstva, treba sačuvati državnost Republike Srpske i Crne Gore. A, da će taj trenutak doći, Raković vjeruje i na osnovu riječi koje mu je kazao akademik Milorad Ekmečić:

"Svako otcjepljenje Crne Gore biće samo privremeno".

Živu istinu slušajte na Anteni M i gledajte na Prvoj TV danas u 14 sati.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Foxfoxic

Aleksandre neka ti je srećan crnogorski jezik!! Samo bez nervoze, disi duboko..svaki naredni korak ka prisajedinjenju o kojem zboriš vam bio ovakav

Bivši vjernik SPC

Kako je Amfilohije podijelio sendviče, za svaki lajk po sendvič a dislajk sendvič i čokolada, bravo Amfi stari pukovniče, no ni ti nećeš dovjeka.

Tivćanin

Privremeno zboriš, pa da kod tebe je sve privremeno to je od one stare Grbaljske: kad je bilo stani pani svi Grbljani partizani! Dobro je što si se preselio takva pogan nam ne treba ništa, pi izroda svi ste isti...