Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšene tri osobe: Rasvijetljena razbojništva u Podgorici i Herceg Novom

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Uhapšene tri osobe: Rasvijetljena razbojništva u Podgorici i Herceg Novom

Policija je u kratkom roku rasvijetlili dva razbojništva koja su počinjena juče i zbog sumnje da ih je počinio identifikovali i uhapsili A.Đ. (37) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

"On je, kako se sumnja, počinio dva razbojništva 10.01.2019. godine, prvo oko 00,10 a drugo oko 00,50 časova, i to na isti način tako što je, pretvarajući se da mu je potrebna usluga taksi vožnje, pozvao taksi vozila dvije različite taksi firme a potom je, kada je ušao u vozila, u oba slučaja, biber sprejom isprskao vozače po licu. Od prvog vozača je na taj način, sumnja se, otuđio torbicu a od drugog novčanik sa novcem. Službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava CB Podgorica su odmah postupili po obje prijave i u kratkom roku, operativnim mjerama i radnja, rasvijetlili ova dva krivična djela".

Osumnjičeni A.Đ. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom državnom tužiocu.

Službenici CB Herceg Novi rasvijetlili su, takođe, krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno u decembru i zbog sumnje da su ga počinila juče uhapsili S.Š. (18) i J.K. (18) iz tog grada. 

"Sumnja se da su ova dva lica, 21.12.2018. godine, maskirani i uz upotrebu sile i prijetnjom nožem, od zaposlenog u kladionici „Meridijan“ u Herceg Novom otuđila pazar od 190 eura. Za krivično djelo razbojništvo putem pomaganja osumnjičen je maloljetni V.Đ. (17) koji je, kako se sumnja, dvojici osumnjičenih za razbojništvo dao garderobu i nož koji su korišćeni u izvršenju krivičnog djela. Policijski službenici su juče, pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica, pronašli i izuzeli navedeni nož i garderobu", saopšteno je iz UP. 

Ostavi komentar

0/300