12 °

max 20 ° / min 12 °

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Klinika čuvenog srpskog ginekologa tužila sopstvenu kompaniju u kojoj su bili i partnerka Ane Brnabić i brat Dritana Abazović

Izvor: Nova RS

Region

Comments 1

Klinika čuvenog srpskog ginekologa tužila sopstvenu kompaniju u kojoj su bili i partnerka Ane Brnabić i brat Dritana Abazović

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Privatna specijalna hirurška bolnica "Parks - Dr Dragi" iz Novog Sada tužila je kompaniju "Vincula Biotech Group" za 159.408.015 dinara ili za oko 1,3 miliona eura. Prema zvaničnim podacima u koje je Nova.rs imala uvid, kao stvarni vlasnik ove bolnice navodi se čuveni ginekolog prof. dr Aleksandar Ljubić, koji, međutim, ujedno ima učešće i u vlasništvu tužene firme. Zanimljivo je da su sa ovom kompanijom, kao i njenom drugom, propalom bolnicom, "Biocell", povezani i Milica Đurđić, partnerka Ane Brnabić i Džihan Abazović, brat Dritana Avazovića.

Ova tužba podignuta je u vrIJEme kada je jedna od najskupljih privatnih bolnica, prije svega za vantjelesnu oplodnju, Biocell u Novom Beogradu, otišla u finansijsku blokadu, a pomenuta kompanija bila je njen osnivač.

Prema dostupnim podacima, bolnica poznatog ginekologa iz Novog Sada, od kompanije Vincula Biotech Group traži odštetu u visini od preko 1,3 miliona eura. Međutim, ii dalje nije poznat razlog zbog kojeg je ova klinika tužila poznatu firmu, protiv koje se, osim ove, vode brojni drugi milionski sporovi.

Nova.rs tim povodom pokušala je stupi u kontakt sa dr Ljubićem, ali je on bio nedostupan.

Krajem avgusta prošle godine, kada je otišla u finansijsku blokadu, bolnicu Biocell, koja je takođe u vlasništvu Vincula Biotech Group, tužile su različite firme, privatne klinike, kao i fizička lica.

„Biocell je bila ‚ćerka bolnica‘, klinike Parks-Dr Dragi iz Novog Sada. Niko od nas do skoro nije ni znao da je Ljubić i tamo vlasnik. On je praktično imao vlasništvo u obje klinike, a da bi njega izbacili iz igre, ostali suvlasnici su napravili finansijski haos. Ljubić se posvađao sa Abazovićem, što je svima nama koji smo radili u Biocellu poznato, i tada je došlo do raskola. Vincula je pukla i obje bolnice su blokirane. Ljubić je u Biocellu inače uposlio i članove porodice, svi su imali ogromna primanja, a zakup u ‘West 65‘, koliko mi je poznato, nikada nije plaćen“, kaže za Nova.rs doktorka, koja je bila zaposlena u Biocell bolnici i kojoj je ova kompanija ostala dužna dvije plate.

Ona navodi da su bivši zaposleni tužili bolnicu, odnosno osnivača, zbog neisplaćenih zarada, a sporove vode i dobavljači opreme kojima Vincula duguje novac, kao i pacijenti koji su unapred platili procedure vantjelesne oplodnje.

Osim doktora Ljubića, suvlasnici Biocell bolnice, kao i članovi nadzornog odbora, bili su i Džihan Abazović, brat bivšeg premijera Crne Gore i Milica Đurđić, partnerka doskorašnje predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je u ovoj bolnici bila i načelnica Službe za radiologiju.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BioUra

Mutii Džihad dok mu je brat bio sojin Vicicev sada ne treba više ajmo polako u zatvor oba