10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karavan 50. Praznika mimoze prodefilovao Beogradom

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Karavan 50. Praznika mimoze prodefilovao Beogradom

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Karavan 50. Praznika mimoze večeras je prodefilovao srcem Beograda i privukao pažnju velikog broja ljudi u prijestonici Srbije. 

Povorkom Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara na najbolji način je najavljen jubilarni Praznik mimoze koji počinje 1. februara, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi. 

"Tradicionalno, Karavan u Beogradu bio je najmasovniji, a reakcije prisutnih građana i posjetilaca Beograda izuzetno pozitivne. Karavan je u Beograd donio atmosferu Praznika mimoze, daškom Herceg Novog i Jadrana zagrijao grad u kojem je samo par sati ranije padao snijeg", navedeno je u saopštenju. 

Za predstavnike Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, upriličen je prijem u Gradskoj opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je i organizovan Karavan mimoze.

Predsjednik Katić je uručio predsjedniku GO Stari grad Marku Bastaću plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti što je Praznik mimoze i ove godine uspješno predstavljen u srcu Beograda, dodaje se u saopštenju. 

Nakon defilea upriličen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, čiji predstavnici su ispratili defile.

Čelnike Opštine Herceg Novi ugostio je ministar savjetnik Vule Tomašević sa saradnicima, kojem je Katić uručio prigodne poklone.

Karavan je ispratila i legendarna glumica Tanja Bošković, počasna građanka Herceg Novog, koja je bila oduševljena događajem.

Karavan mimoze je prije Beograda posjetio Beč, Vrbas, Novi Sad i Zrenjanin. Do kraja mjeseca šarena povorka će Praznik mimoze najaviti i u Višegradu, Zlatiboru, Bijeljini, Banjaluci, a krajem januara i u Sloveniji.

Praznik mimoze u Herceg Novom ove godine slavi pet decenija postojanja.

U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 23. marta 2019.  Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, a na njemu će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić, podsjećaju iz Opštine. 

"Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovana su čak četiri maskenbala, a tu su i: Zimski salon, tradicionalna Izložba cvijeća, programi za najmlađu publiku, Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, sportska takmičenja, pozorišne predstave... S obzirom da će Festival trajati i tokom marta mjeseca, Dan žena će biti obilježen programom Ljubav u vrijeme mimoze, tokom kojeg će biti održani koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i Kaliopi u Dvorani Park. U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posjetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umjetničkim programima i gastro večerima naših gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije, a 50. Praznik mimoze će biti zatvoren najvećom Međunarodnom karnevalskom povorkom", dodaju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR