Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Karavan 50. Praznika mimoze prodefilovao Beogradom

| Postavio/la: Milena Aprcović

Karavan 50. Praznika mimoze prodefilovao Beogradom

Karavan 50. Praznika mimoze večeras je prodefilovao srcem Beograda i privukao pažnju velikog broja ljudi u prijestonici Srbije. 

Povorkom Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara na najbolji način je najavljen jubilarni Praznik mimoze koji počinje 1. februara, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi. 

"Tradicionalno, Karavan u Beogradu bio je najmasovniji, a reakcije prisutnih građana i posjetilaca Beograda izuzetno pozitivne. Karavan je u Beograd donio atmosferu Praznika mimoze, daškom Herceg Novog i Jadrana zagrijao grad u kojem je samo par sati ranije padao snijeg", navedeno je u saopštenju. 

Za predstavnike Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, upriličen je prijem u Gradskoj opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je i organizovan Karavan mimoze.

Predsjednik Katić je uručio predsjedniku GO Stari grad Marku Bastaću plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti što je Praznik mimoze i ove godine uspješno predstavljen u srcu Beograda, dodaje se u saopštenju. 

Nakon defilea upriličen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, čiji predstavnici su ispratili defile.

Čelnike Opštine Herceg Novi ugostio je ministar savjetnik Vule Tomašević sa saradnicima, kojem je Katić uručio prigodne poklone.

Karavan je ispratila i legendarna glumica Tanja Bošković, počasna građanka Herceg Novog, koja je bila oduševljena događajem.

Karavan mimoze je prije Beograda posjetio Beč, Vrbas, Novi Sad i Zrenjanin. Do kraja mjeseca šarena povorka će Praznik mimoze najaviti i u Višegradu, Zlatiboru, Bijeljini, Banjaluci, a krajem januara i u Sloveniji.

Praznik mimoze u Herceg Novom ove godine slavi pet decenija postojanja.

U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 23. marta 2019.  Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, a na njemu će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić, podsjećaju iz Opštine. 

"Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovana su čak četiri maskenbala, a tu su i: Zimski salon, tradicionalna Izložba cvijeća, programi za najmlađu publiku, Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, sportska takmičenja, pozorišne predstave... S obzirom da će Festival trajati i tokom marta mjeseca, Dan žena će biti obilježen programom Ljubav u vrijeme mimoze, tokom kojeg će biti održani koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i Kaliopi u Dvorani Park. U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posjetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umjetničkim programima i gastro večerima naših gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije, a 50. Praznik mimoze će biti zatvoren najvećom Međunarodnom karnevalskom povorkom", dodaju u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300