10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Miloševića terete za reketiranje, a više osoba zbog pronevjera

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 0

Miloševića terete za reketiranje, a više osoba zbog pronevjera

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

 Bivši viceguverner Centralne banke Velibor Milošević uhapšen je juče ujutro po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je uzimao novac od biznismena Duška Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro na čijem čelu je bio Knežević.

Osim Miloševića, juče je u zgradu Specijalnog tužilaštva privedeno i osam saradnika Duška Kneževića, u nastavku akcije koja je pokrenuta pred Novu godinu u čijem je fokusu poslovanje odbjeglog biznismena.

Izjavu u svojstvu osumnjičenih juče su dali Petar Knežević (32), Tomica Knežević (32), Miodrag Knežević (60), Vlatko Rašović (46), Almir Kaluđerović, Tomislav Žižić, Elvir Kalamperović i Đorđe Đurđić.

Miloševića i osam saradnika, prema navodima iz krivične prijave, terete da su bili dio kriminalne grupe koju je formirao Duško Knežević. Osim njih u aktu tužilaštva su imena još četrnaest osoba među kojima je i nekoliko stranih državljana, zbog sumnje da su bili dio mreže koja je počinila više krivičnih djela. Oni su obuhvaćeni prijavom, ali su nedostupni crnogorskim vlastima.

PROVJERE

Prema saznanjima Pobjede, tužilaštvo takođe provjerava ukupno 70 pravnih i fizičkih lica zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitim poslovima u kojima je pronevjereno više miliona eura, po nalogu i instrukcijama Duška Kneževića.

Đurđić je i ranije hapšen u okviru istrage o poslovanju IBM banke, a važio je za najbližeg Kneževićevog saradnika, bio je izvršni direktor Atlas banke. Rašović je Kneževićev vozač, a Žižić je bio direktor Atlas kapital centra i radio je u Fin investu.

Petar Knežević je Dušku Kneževiću vodio poslove na Kipru.

Milošević je juče oko 13 sati priveden u zgradu Specijalnog tužilaštva i nakon saslušanja koje je trajalo više od dva sata donijeto je rješenje o njegovom zadržavanju.

On je negirao navode iz krivične prijave, tvrdeći da nije reketirao Kneževića. Prethodno, istražitelji su iz njegovog stana uzeli obimnu dokumentaciju, koja će biti predmet provjera.

Osim Miloševiću, još nekolicini osoba nakon saslušanja određeno je zadržavanje, dok se sa slobode brani Tomica Knežević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR