Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Zagrebu

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Zagrebu

Raznovrsnim umjetničkim i gastronomskim programom, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Podgorice predstavili su turističku ponudu Crne Gore juče u Zagrebu.

Umjetnički program je u jutarnjim satima održan na Trgu Bana Jelačića uz prisustvo brojnih posjetilaca, koji su bili u prilici da uživaju u nastupima mandolinskog orkestra, KUD „Boka“ i „Njegoš“ i klape „Assa Voce“. Takođe, u okviru ovog programa, promovisan je festival „Sea Dance“.

U popodnevim satima program je nastavljen u Evropskom domu uz prezentaciju karnevalskih maski, nastup učenika srednje muzičke škole „Vida Matjan“ i degustaciju crnogorskih vina.

Prijemu koji je upriličen u Evropskom domu, pored Ambasadora Crne Gore u Zagrebu Bora Vučinića, prisustvovali su brojni predstavnici političkog, privrednog i javnog života Hrvatske, koji su bili u prilici da degustiraju tradicionalne crnogorske gastronomske proizvode.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić sastao se danas sa pomoćnicom ministra turizma Hrvatske Oliverom Šarić. Hodžić i Šarić razgovarali su o rezultatima prethodne turističke sezone i dosadašnjoj saradnji dva Ministarstva.

Takođe, razmijenjena su iskustva o strateškim projektima na kojima Ministarstvo održivog razvoja i turizma trenutno radi, a odnose se na nautički, ruralni, zdravstveni i kulturni turizam. Tokom sastanka, bilo je riječi i o saradnji hrvatskih institucija sa crnogorskim partnerima, prvenstveno Horwath Consultinga iz Zagreba i Fakulteta za turizam, hotelijerstvo i trgovinu iz Bara na planu istraživanja poslovanja hotelijerstva u Crnoj Gori.

Sagovornici su zaključili da je sastanak bio izuzetno koristan i da saradnju treba dalje unaprijediti, posebno kada su u pitanju razmjena iskustava i zajednički nastup i promocija turističke ponude Crne Gore i Hrvatske na dalekim tržištima, saopšteno je iz Ministarstva.

Ostavi komentar

0/300