Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Potpisan Memorandum o saradnji AEM i RTCG

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Potpisan Memorandum o saradnji AEM i RTCG

Direktor Agencije za elektronske medije (AEM) i direktor javnog emitera „Radio i Televizija Crne Gore“ (RTCG) potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Memorandum, kako je saopšteno iz AEM-a, predstavlja nastavak aktivnosti kampanje medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo“.

AEM i RTCG su se saglasili da će sarađivati na promociji i unapređenju medijske pismenosti u Crnoj Gori, kroz promociju i učešće u kreiranju, implementaciji i praćenju dobre prakse u oblasti medijske pismenosti. Saradnja se, kako je saopšteno, primarno odnosi na razmjenu informacija, vještina, znanje i iskustva u cilju uzajamne pomoći i saradnje za projekte i aktivnosti razvoja medijske pismenosti.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i predstavnk UNICEF-a kao i Jan Willem Bult, direktor Centra za djecu, mlade i medije u Holandiji. Bult, u okviru kampanje „Birajmo šta gledamo“, predstavnicima crnogorskih televizija drži Wadada News for Kids trening. Trening je dobra prilika da crnogorske televizije usavrše svoja znanja u pripremi programskih sadržaja namjenjenih djeci, a u skladu sa standardima Wadada programa, ističu iz AEM-a.

RTCG će dobiti pristup onlajn videoteci sa novinskim TV prilozima koji su u formatu Wadade napravili mladi sa svih kontinenata i moći će da ih besplatno emituje. Takođe, sve TV novosti koje za Wadadu naprave mladi Crne Gore biće dostupne u ovoj onlajn videoteci i televizije širom svijeta, koje imaju pristup Wadada mreži, moći će besplatno da ih emituju.

Komentari

Njegosevabb,

Ubacis djecije kvalitetne i kretivne emisije, ta djeca izrastu u pametnije ljude,dobijes zdravije drustvo!

N.,

Muzicke djecije emisije, skolska takmicenja u znanju, emisije o edukaciji...toga zaista fali na nasim TV ekranima! Zato naprijed u realizaciju i kamo srece da ste se ranije sjetili

Jasna,

Nekad se znalo crtani prije dnevnika i u krevet :) Ajde nesto lijepo na TV da se desava ponovo za klince i da sadrzaj bude u skladu sa njihovim godinama. Podrska!

Marko,

Moje dijete je mladi reporter ove kampanje. Sve pohvale za dosada ucinjeno. Klinac mi je odusevljen koliko je sve ovo pozitivno i koliko su on i drustvo ukljuceni u projekat! Svaka cast i hvala!

Maki,

Nadam se da ce nasi mediji iskoristit priliku, jer je ovo sjajna stvar.

Ostavi komentar

0/300