Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Crna Gora biće prokleta dok ne vrati Njegoševu crkvu na Lovćenu

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: mitropolija.com/ Portal Analitika

Amfilohije: Crna Gora biće prokleta dok ne vrati Njegoševu crkvu na Lovćenu Foto: mitropolija.com

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da se prokletstvo sa Crne Gore neće skinuti sve dok se ne vrati Njegoševa crkva na Lovćenu.

On je naveo da je lovćenski Tajnovidac, pred upokojenje, na stramcu svoga strica Svetog Petra Cetinjskog, Crnu Goru predao Svetoj Trojici.

Dodao je da se Sveti Petar Drugi potom popeo na Lovćen gdje je i nakon upokojenja ponovo razapet.

„I danas su mošti njegove na raspeću. Eno ga utamničenog u onom zindanu paganskom, vapije svojim Crnogorcima da ga vrate u njegovu crkvu, da obnove crkvu Svetog Petra Cetinjskog, njegovoga strica, da bi on skinuo prokletstvo sa Crne Gore“, kazao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je to kazao tokom hramovske slave manastira Vranjina, gdje je sa sveštenstvom služio liturgiju u ovoj drevnoj nemanjićkoj svetinji na Skadarskom jezeru, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Komentari

Eva Vukob,

Hajde da ne sudimo I mi nego da u molitvi slomimo ave proklestvo sto su izrekli I ucinili Nadia pradede I mi nad Zemjom Isus CHrist je dosao da slomi sve kletsvo u bifsoj Jugoslaviji I da nasu dusu oslobaja od svako prokletsvo to je obecanje hajde da verujemo I da cinimo u molitvi svi koji veruju

Anis,

Bice prokleta dok si ziv...pa nece puno

Katunjanin,

Vecega krvomutnika Crna Gora tesko da je imala u svojoj istoriji Evo ga kao ona baba iz gorskog vijenca Crnogorsko Moracki otpadnik i posrbica

mr,

Koliko ja mogu da vidim, sve ove kletve, kako njemu tako i SPC, vracaju se kao bumerang...Pogledajte susret sa Vučicem, i sadrzinu tog sastanka, i sve vam je jasno! I ova "Centralna Banka" srpske crkve, lagano ali sigurno, izmiče ispod ......!

zordan,

Sve kletve Amfilohija i SPC ce se vratiti njima samima . Uskoro autokefalnost za CPC i zakon o vjerskim institucijama i crkvenoj imovini ,kada ce morati da vrate sve sto su oteli.

dostta je bilo Rile,

E ovo je prevršilo svaki mjeru! Dosta više s faletanjem i kletvama. Zakon u šake i sve po zakonu! Ovaj nas uporno vraća u srednji vijek s njegovijem kletvama i prekletvama i zidanjima i raziđivanjima.

Anonimus,

Druže Amfi mi smo naše prokletstvo odradili 1918. Bačaj svoje ćorke sada sjeverno, u vezi Kosova. Ovdje se više niko ne trese od tvojih kletvi. Previše si ih bačao a nijedna ti nije uspjela, izgleda da ti je WiFi ka bogu pao.....

Ostavi komentar

0/300