Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Policajci iz Srbije tokom ljeta na crnogorskom primorju

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Policajci iz Srbije tokom ljeta na crnogorskom primorju

Policijski službenici iz Srbije biće upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju zajedno sa crnogorskom policijom raditi na prevenciji i suzbijanju kriminala.

To je predviđeno Protokolom o saradnji koji su u Beogradu potpisali Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore, Nikola Janjušević, i direktor sprpske policije Vladimir Rebić.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, crnogorska policija će, u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje, ove turističke sezone ugostiti i policijske službenike iz Italije, Hrvatske, Albanije, Sjeverne Makedonije, a prvi put kolege iz Rumunije.

„Oni će tokom ljeta biti radno angažovani na crnogorskom primorju i sa službenicima crnogorske policije“, kaže se u saopštenju.

Službenici Uprave policije će, po istom principu, radno boraviti na hrvatskom primorju.

Iz Uprave policije podsjećaju da je projekat razmjene policijskih službenika počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je kolege iz Hrvatske, Srbije i Albanije, 2013. proširena je saradnja sa policijama Sjeverne Makedonije i Italije, dok je ove godine potpisan Memorandum i sa Rumunijom.

„Jedino sa policijom Hrvatske razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostalih pet zemalja policijski službenici radno borave na našem primorju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su dosadašnja praksa i iskustva koja se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika u toku turističke sezone dali jako dobre rezultate, kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela, tako i u razvoju i jačanju kvalitetnih odnosa partnerskih.

Ostavi komentar

0/300