14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policajci iz Srbije tokom ljeta na crnogorskom primorju

Društvo

Comments 0

Policajci iz Srbije tokom ljeta na crnogorskom primorju

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Policijski službenici iz Srbije biće upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju zajedno sa crnogorskom policijom raditi na prevenciji i suzbijanju kriminala.

To je predviđeno Protokolom o saradnji koji su u Beogradu potpisali Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore, Nikola Janjušević, i direktor sprpske policije Vladimir Rebić.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, crnogorska policija će, u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje, ove turističke sezone ugostiti i policijske službenike iz Italije, Hrvatske, Albanije, Sjeverne Makedonije, a prvi put kolege iz Rumunije.

„Oni će tokom ljeta biti radno angažovani na crnogorskom primorju i sa službenicima crnogorske policije“, kaže se u saopštenju.

Službenici Uprave policije će, po istom principu, radno boraviti na hrvatskom primorju.

Iz Uprave policije podsjećaju da je projekat razmjene policijskih službenika počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je kolege iz Hrvatske, Srbije i Albanije, 2013. proširena je saradnja sa policijama Sjeverne Makedonije i Italije, dok je ove godine potpisan Memorandum i sa Rumunijom.

„Jedino sa policijom Hrvatske razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostalih pet zemalja policijski službenici radno borave na našem primorju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su dosadašnja praksa i iskustva koja se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika u toku turističke sezone dali jako dobre rezultate, kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela, tako i u razvoju i jačanju kvalitetnih odnosa partnerskih.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR