Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragašević: Na Ekonomskom fakultetu brucoše čeka savremena nastava

Izvor: Foto: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

Dragašević: Na Ekonomskom fakultetu brucoše čeka savremena nastava

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ove godine na Ekonomskom fakultetu UCG ima ukupno 390 mjesta i to: na Ekonomiji 240, na Menadžmentu u Podgorici 100, a  u Bijelom Polju 50.

Prema važećem Pravilniku o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu osnovnih studija UCG odgovarajuće srednje škole za upis su: gimnazija, licencirana srednja vjerska škola i sve srednje stručne škole.

Na često pitanje koje postavljaju srednjoškolci „Šta se boduje tokom upisa?“, prodekanica ovog fakulteta prof. dr Zdenka Dragašević odgovara: opšti uspjeh na završetku svakog razreda srednje škole, uspjeh postignut na eksternom maturskom odnosno stručnom ispitu, uspjeh iz dva predmeta trećeg i četvrtog razreda (maternji jezik i strani jezik koji je najpovoljniji za kandidata), uspjeh na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja na Ekonomskom fakultetu i diploma “Luča” odnosno njoj ekvivalentna diploma.

„Polaganje eksterne mature nije obavezno, ali je poželjno zbog bodova koje kandidat može da dobije. Polaže se poslije podnošenja dokumenata, a prije objavljivanja konače rang liste. Eksterna matura se polaže u prostorijama Fakulteta, kandidat bliže informacije dobija prilikom predaje dokumenata“, objašnjava ona.

Prema njenim riječima, budući studenti nastavu će pohađati u savremeno opremljenim učionicama (“pametne” table, projektori, kompjuterizovane učionice, elektronske oglasne table…), a znanja će im prenositi tim uglednih profesora i mladih saradnika.

U nastavi se koriste najsavremenije metode – interaktivna predavanja, analize studija slučaja, gostovanja profesora i naučnih radnika iz inostranstva, gostujuća predavanja istaknutih privrednika iz zemlje i regiona, praktična nastava kroz studentske posjete finansijskim institucijama, privrednim društvima, okrugli stolovi, tribine… 

Ekonomski fakultet je, navodi Dragašević, prepoznat po svjetski poznatim gostujućim profesorima i predavanjima na kojima prenose iskustva i informišu studente i profesore o uslovima, načinu studiranja, mogućnostima za dalje usavršavanje u njihovim zemljama. 

„Pored toga, nastavu inoviraju i iskustva koja donose profesori, saradnici i studenti koji su boravili na inostranim – partnerskim univerzitetima - inoviraju se nastavni planovi, sadržaji nastavnih disciplina, literatura, metode nastave,… u skladu sa savremenim trendovima u svijetu“, zaključuje ona.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR