26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasada SAD: Stejt department vidio nezvanični draft predloženih izmjena Rezolucije, ali nijesmo posrednici

Politika

Comments 6

Ambasada SAD: Stejt department vidio nezvanični draft predloženih izmjena Rezolucije, ali nijesmo posrednici

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Stejt department je vidio nezvanični draft predloženih izmjena Crne Gore, ali mi ne posredujemo u njima, kazali su za Pobjedu iz Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, povodom najavljenih amandmana na tekst Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.  

Iz Ambasade podsjećaju da su Njemačka i Ruanda predlagači Rezolucije, te da te zemlje mogu da odgovore na dalja pitanja u vezi sa njenim statusom.

Pobjedi je prije dva dana iz vrha izvršne vlasti nezvanično rečeno da Vlada Crne Gore još nije zvanično podnijela amandmane na rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici, već da sa partnerima, prvenstveno Sjedinjenim Državama i Njemačkom, razgovara o tome da se tekst rezolucije dopuni i u njega inkorporira stav da je „krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini“.

Drugi dio izmjena, koji predlaže Vlada, odnosio bi se na „potvrđivanje nepovredivosti opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama“.

Ukoliko prijedlog crnogorskih vlasti ne bi prošao, Vlada će, kako kaže sagovornik Pobjede, razmisliti o tome da li da predložene amandmane uputi i kroz zvaničnu proceduru.

Da SAD ne mogu biti posrednici za amandmane na nacrt rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici ukazao je i hrvatski novinar i dopisnik Al Džazire (Al Jazeera) iz Vašingtona Ivica Puljić.

- U igri oko crnogorskih amandmana o rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici autori amandmana kažu da će Crna Gora uz "posredovanje SAD" predati amandmane na nacrt rezolucije. Nakon provjere moram reći da SAD nemaju pojma da su nekakvi posrednici i da je lažna tvrdnja da jesu - naveo je Puljić na mreži X.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Milan

@Freedom Na izborima za pred. je Vučić poslao potvrdu o državlj. što obično ne rade. Time mu je pokazao ko je gazda. Možeš biti preds.Vlade, ali da udje DF i da slušaš što ti kažemo. Inače letiš. Eto to je sva matematika. Tome se u CG kaže: Trt Milojko

Freedom

Crni Milojko šta si skrivio te te Vučić i Mandić imaju u šaci!! Slagao si za drzavljanstvo, za kuću, za Evropa 2. Sad se davi u glibu sa njima. Nego neka vas, nego mi je za CG i nas Crnogorce što nam štetu pravite. A Crnogorci naivni pa polećeli na 450 eura. Piiii.

Ipak ste virnuli u "draft"!??

USA...baš ste prećerali sa zavrzlamama,..te idete, te ostajete, te nijeste viďjeli, pa ste vidjeli..a sto kaze putin..to izgleda jedino kod vas vazi!