10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Etički odbor važan mehanizam kontrole i unaprjeđenja postupanja policijskih službenika

Društvo

Comments 0

Nuhodžić: Etički odbor važan mehanizam kontrole i unaprjeđenja postupanja policijskih službenika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Etički odbor važan je kontrolni i korektivni mehanizam koji doprinosi jačanju profesionalizma policijskih službenika, naročito u dijelu postupanja prema građanima, a rad ovog tijela pozitivno je ocijenjen u Izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je ministar Mevludin Nuhodžić na današnjem sastanku sa predstavnicima Etičkog odbora.

"Predmeti koje razmatra ovo tijelo veoma su osjetljivi, a zadaci veoma zahtjevni i odgovorni, naročito imajući u vidu da odluke Odbora utiču kako na integritet policijskih službenika, tako i na kreiranje javnog mnjenja i povjerenje građana u rad policije", istakao je ministar.

Predstavnici Etičkog odbora podsjetili da je u prošloj godini, nakon formiranja novog sastava u novembru, razmatrano 30 predmeta, od kojih je u 12 dato mišljenje da je prekršen Kodeks policijske etike, a da je od početka ove godine Odbor razmatrao 49 predmeta, od kojih je u 17 ocijenjeno da je Kodeks prekršen.

"Zajednički je konstatovano da će se rad ovog tijela, i pored evidentnog napretka, u narednom periodu dodatno unaprjeđivati, naročito u dijelu promocije Etičkog kodeksa među policijskim službenicima, i u tom smislu najavljena je pubikacija i distribucija Kodeksa policijske etike zaposlenima u policiji.

Takođe je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno osnaživanje komunikacije i međusobne saradnje mehanizama koji učestvuju u kontroli rada policije, u cilju afirmacije zakonitog i profesionalnog postupanja policijskih službenika i jačanja njihovog integriteta, u skladu sa profesionalnom etikom", dodaje se u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR