Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ubistvo na Cetinju: Laličića sumnjiče da je pucao sa Nedovićem

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Pobjeda

Ubistvo na Cetinju: Laličića sumnjiče da je pucao sa Nedovićem

Danilo Vujović (30) sa Cetinja uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanju Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, dok se za Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21), takođ­e sa Cetinja, i dalje traga. 

Vujović je, kako je saopšteno, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštila policija, sumnja se da je Laličić jedan od saizvršilaca ovog krivičnog djela.

Vujoviću i Markoviću se na teret stavlja da su dio ove kriminalne organizacije i da su pružali logistiku u ovom zločinu.

Protiv Markovića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv Laličića podnijeta prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U okviru istrage policija je prekjuče i juče pretresla više lokacija na Cetinju i Budvi i pronašla sedam komada vatrenog oružja i skoro 1.000 komada municije.

„Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J. M, B. M, Lj. P. i D. V. na Cetinju pronašla i oduzela pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretresla 27 lokacija koje koriste D. V. i N.B. i oduzela revolver Viper cal 9 mm, pištolj Pietro Beretta, pištolj 22 magnum, pištolj Crvena zastava cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – ,,kratež“ i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta“, saopšteno je iz Uprave policije.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, ranije su uhapšeni Cetinjani Lazar Nedović (20), koji je označen kao direktni počinilac ubistva, Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić ,,Portun“, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala. Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ovog zločina traži upravo u kriminalnim poslovima dvije grupe – škaljaraca i kavačana.

On je dva i po mjeseca ranije oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

Ostavi komentar

0/300