12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi detalji istrage: Rasvijetljeno ubistvo Radovana Matovića, potraga za Miloradom Žugićem

Društvo

Comments 0

Novi detalji istrage: Rasvijetljeno ubistvo Radovana Matovića, potraga za Miloradom Žugićem

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crnogorski istražitelji su nakon skoro tri i po godine prikupili dokaze koji nesumnjivo ukazuju da iza ubistva Novljanina Radovana Matovića stoji njegov prijatelj iz Nikšića Milorad Žugić (50), koji je bio nastanjen u Novom.

Kako Pobjeda saznaje, inspektori su nakon dugotrajne i detaljne istrage došli do materijalnih dokaza koji ukazuju da je Žugić u noći između 20. i 21. februara 2016. godine pozvao tefenom Matovića, dogovorio sastanak sa njim i nakon toga ga ubio.

MATERIJALNI DOKAZI

Istražitelji su ovaj slučaj zaokružili nakon dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, analize listinga telefonskih komunikacija žrtve i osumnjičenog i iskaza nekolicine svjedoka. Opsežna istraga sektora kriminalističke policije i inspektora za najteža krivična djela nakon tri godine i pet mjeseci rezultirala je zaokruživanjem ovog slučaja i podnošenjem krivične prijave protiv Milorada Žugića jer dokazi kojima istražitelji raspolažu nesumnjivo ukazuju da je on odgovoran za likvidaciju.

Istražnom timu je od samog početka istrage u fokusu Milorad Žugić jer je odmah nakon ubistva napustio Crnu Goru, ali taj podatak nije bio dovoljan da se okrivi i dovede u vezu sa ubistvom Matovića. Materijalni dokazi počeli su da „isplivavaju“ tokom višegodišnje istrage i jedini pravac bio je ka Žugiću.

POLICIJSKI DOSJE

Prema saznanjima Pobjede, Matović i Žugić su poznati istražiteljima kao bezbjednosno interesantne osobe.

Sudeći po operativnim saznanjima policije, obojica su bliska kavačkom klanu, ali su inspektori isključili da je motiv sukob sa zaraćenim škaljarskim klanom. I žrtva i ubica su poznati kao ulični prodavci droge, što je, kako se sumnja, motiv ovog zločina. Milorad Žugić se, kako policija sumnja, osim poslova s drogom, bavio i zelenašenjem.

Radovan Matović je javnosti poznat zbog sumnje da je 2003. godine pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca u hercegnovskom naselju Čela.

Kasnije je oslobođen optužbi. Više godina je proveo u zatvoru i protiv njega su podnijete krivične prijave za brojna krivična djela. Matović je posljednjih godina bio zakupac ugostiteljskog objekta u Herceg Novom, kao i parking mjesta u blizini gradske luke.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ubistvo su rasvijetlili službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Herceg Novi i tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela.

- Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R. M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M. Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije – saopšteno je iz policije. Matović je ubijen u noći između 20. i 21. februara 2016. godine u Đenovićima.

POTRAGA

Tijelo je pronađeno 21. februara u njegovom vozilu, u uličici koja spaja magistralu i priobalni put. Policija je o tome obaviještena oko 11 sati. Matović je pronađen u autu s povredama od vatrenog oružja. Iz policije su kazali da su nakon počinjenog krivičnog djela obavili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. - Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno-taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo – kazali su iz policije.

Oni dodaju da je prioritet u radu Uprave policije preduzimanje radnji na sprečavanju i rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela protiv života i tijela. Policija je protiv Žugića državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Osumnjičeni M. Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica – saopšteno je iz policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR