16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojena Strategija razvoja Univerziteta Crne Gore 2019-2024.

Društvo

Comments 0

Usvojena Strategija razvoja Univerziteta Crne Gore 2019-2024.

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Senat je na današnjoj sjednici usvojio prvu sveobuhvatnu Strategiju razvoja Univerziteta Crne Gore, kojom se definišu prioritetni pravci razvoja Univerziteta za period 2019-2024. 

Ovaj dokument rezultat je aktivnog učešća i stručnog doprinosa dekana fakulteta, direktora instituta, profesora, saradnika, studenata, alumnista, predstavnika naučne dijaspore, predstavnika privrednog i javnog sektora, uz intenzivne konsultacije sa renomiranim međunarodnim ekspertima, saopšteno je sa Univerziteta. 

Strateški pravci razvoja definisani su u skladu sa dominantnom orijentacijom na pet prioritetnih oblasti: nastavni proces, nauka i istraživanje, međunarodna saradnja, Univerzitet i okruženje, i organizacija i resursi.

"Prateći svjetske trendove u visokom obrazovanju i tržišnu dinamiku Univerzitet će kontinuirano osavremenjavati nastavne planove i programe kroz kreativnu i kvalitetnu interakciju studenata, saradnika i profesora.

Ostajemo posvećeni i unapređenju znanja i vještina univerzitetskog kadra u cilju jačanja edukativno-pedagoških kapaciteta, naučno-stručnog potencijala i projektne konkurentnosti u domenu međunarodne saradnje. Sa posebnom pažnjom ćemo razvijati znanja i vještine naših studenata, u cilju njihovog bržeg zapošljavanja i realizacije perspektivnih karijera. Vodićemo računa o razvoju svih organizacionih jedinica i njihovom čvršćem povezivanju, o unapređenju operativne efikasnosti, finansijskoj održivosti, udruživanju prostornih i kadrovskih kapaciteta, efikasnoj iskorištenosti naučne i stručne opreme, racionalizaciji poslovanja, povećanju konkurentnosti, stimulisanju projektnih aplikacija i razvoju interdisciplinarnih područja. U ostvarivanju svoje strateške uloge u društvu osnažićemo partnerski odnos sa privrednim subjektima i relevantnim javnim institucijama.

U skladu sa svojom dugogodišnjom i bogatom tradicijom Univerzitet će i u narednom periodu biti posvećen ostvarenju svoje misije i odgovornosti da stvara i širi znanje kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i stvaralaštvu, da unapređuje međunarodnu saradnju, da stvara uspješne i društveno odgovorne akademske građane i da promoviše demokratski i održivi razvoj crnogorskog društva i države", saopšteno je sa UCG. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR