Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Istraga o ubistvu Milića: Nacionalna potjernica za Laličićem i Markovićem

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Pobjeda/Analitika

Istraga o ubistvu Milića: Nacionalna potjernica za Laličićem i Markovićem Foto: Pobjeda/Analitika

Kancelarija Interpola u Podgorici raspisala je nacionalne potjernice za Cetinjanima Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21) koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju. 
 
Osim Markovića i Laličića koji su u bjekstvu, na listi osumnjičenih za organizaciju i realizaciju likvidacije Bogdna Milića su i - Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19). 

U ovoj istrazi bio je uhapšen i Danilo Vujović i on je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. U saopštenju dostavljenom medijima tvrdio je da nema nikakve veze sa zločinom na Cetinju.

Laličić je, kako ukazuje istraga, zajedno sa Nedovićem označen kao direktni počinilac ubistva i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić Portun, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostale osumnjičene terete za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sredinom juna uhapšeni su Nedović, Paović i  Pejaković, samo nekoliko dana poslije likvidacije Milića.

Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu. 

Bogdan Milić je prije dva i po mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koje su teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

Ostavi komentar

0/300