Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pogledajte: Srediće obale u četiri grada na sjeveru, Lim i Grnčar u novom ruhu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Moderna šetališta uz rijeku u četiri opštine na sjeveru.

Pogledajte: Srediće obale u četiri grada na sjeveru, Lim i Grnčar u novom ruhu

"Realizacijom Projekta regulacije Lima i Grnčara, koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom, stvoriće se uslovi za izvođenje kapitalnih infrastrukturnih radova na izgradnji višenamjenskih obaloutvrda na Limu i Grnčaru''- saopšteno je iz Ministasrtva poljoprivrede nakon današnje prezentacije.

Time će se, kako su poručili, riješiti višedecenijski problemi sa poplavama, sačuvati vodotoci, zaštititi stanovništvo, zemljište i objekti, a ujedno dobiti moderna šetališta i ambijent uz rijeku u četiri opštine na sjeveru. 

Početak infrastrukturnih radova očekuje se već tokom naredne godine.

Kako je danas saopšteno na predstavljanju projekta u Opštni Bijelo Polje, za ovaj projekat od kapitalne važnosti za obuhvaćene opštine – Bijelo Polje, Gusinje, Plav i Berane, opredijeljeno je oko 20 miliona eura.    

Pripreme u dijelu dokumentacije realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom, a finansira se iz bespovratnih sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) i Specijalnog fonda za klimatske promjene (SCCF), a u okviru regionalnog projekta „Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

U nastavku pogledajte kako će izgledati uređene obale u četiri grada na sjeveru.

Komentari

mr,

Previše lijepo da bi se desilo i zadesilo i nas ! I manje civilizovana i finansijski mocna drustva, ovo vec odavno imaju! Drzimo ih za riječ.

Ostavi komentar

0/300