Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nekoliko stotina kilograma sitnog otpada sakupljeno kod Krupca

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Nekoliko stotina kilograma sitnog otpada sakupljeno kod Krupca

Predstavnici više nevladinih organizacija, Delegacije Evropske unije (EU), podgoričkog preduzeća Direkt medija i ljubitelji prirode pokupili su stotinjak kilograma sitnog otpada u topolama pored nikšićkog jezera Krupac.

U akciji, koju je povodom Međunarodnog dan čišćenja obala organizivala NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa NVO Naša akcija i pod pokroviteljstvom Delegacije EU i EU info centra, učestvovali su predstavnici Ozona, Koalicije za održivi razvoj, čuvari Bukovice, Zete.

Plastične i staklene flaše, limenke, čaše, kese, papirni otpad, selektovani u šezdesetak vreća, a domaćin akcije bio je ekološki pokret Ozon.

Predsjednik Ozona Aleksandar Perović, rekao je da se u toj organizacije trude da obilježavaju što više važnih datuma iz Ekološkog kalendara, a da su naročito zadovoljni kada imaju priliku da to urade u Nikšiću.

"Pošto se prostor Topola koristi kao obala krupačkog jezera, smatramo da smo u potpunosti ispratili suštinu današnjeg važnog međunarodnog datuma",rekao je Perović.

On se zahvalio lokalnoj upravi koja je obezbijedila kontejnere i odvoz smeća, Elektroptivredi koja je podržala akciju i kolegama iz KOR-a koji su sa njima čistili obalu.

Ostavi komentar

0/300