Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

| Postavio/la: Ana Ašanin

Predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

I ove godine, Američki ugao Podgorica biće domaćin predavanja koje je posvećeno obiljažavanju Svjetskog dana mentalnog zdavlja a koje je organizovanao u saradnji sa psihologom i psihoterapeutom Al-Ammarom Kašićem.

Kako navode organizatori, 60 minuta interaktivnog predavanja posvećeno je afirmaciji mentalnog zdravlja kroz prizmu priče o oblikovanju i prirodi ljudske ličnosti i jednom širem kontekstu predstavljenom kao ljudska sudbina,

Mentalno zdravlje je Svjetska zdravstvena organizacija definisala kao stanje čovjekovog dobrostanja u kojem je on realizuje svoje potencijale, u kojem je u stanu da se izbori sa svakodnevnim stresom koji donosi život, može da radi produktivno i plodotvorno i doprinosi dobrostanju svoje zajednice.

Širom svijeta, u nedjelji koja prethodi obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizuju se različite aktivnosti, predavanja, tribine, radionice koje za cilj imaju podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i smanjenju stigme i predsrasude za mentalne bolesti.

U našoj zemlji ne postoji sistemski pristup podizanju svijesti kada je mentalno zdravlje u pitanju, ali postoje grupe i entuzijastični pojedinci koji su prepoznali važnost ovog pitanja i u slkadu sa tim djeluju. Kašić je jedan od njih, navodi se u saopštenju.

Predavanje poćinje večeras u 19 sati. 

Ostavi komentar

0/300