Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nastavljena akcija: Iz Bojane izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Nastavljena akcija: Iz Bojane izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom

Kako je i najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane koji su juče obišli Bojanu i pokrenuli rješavanje ekološkog prekograničnog problema, akcija čišćenja rijeke Bojane od leševa uginule živine koja je u ovu rijeku dospjela iz Albanije, nastavljena je i danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Akcija je počela juče tokom dana i trajala je do noći i tom prilikom je uklonjen dio ovog otpada. Danas je akcija bila cjelodnevna i vrlo uspješna. Uklonjeno je više od 100 kesa sa uginulim životinjama, što je, prema procjenama, značajan dio uočene količine koja se nalazi uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače. Akcija se nastavlja i sjutra", navodi se u saopštenju.

U akciji čišćenja i sanacije ovog ekološkog problema na Bojani i danas su bili predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, pripadnici Granične policije i Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja, a pridružili su im se i radnici komunalne opštinske službe.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora prikupljeni životinjski otpad se neškodljivo uništava od strane ovlašćene veterinarske ambulante.

Ostavi komentar

0/300