Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za rekonstrukciju Gradske kuće 17 hiljada eura

Izvor: onogost.me

Društvo

Comments 0

Za rekonstrukciju Gradske kuće 17 hiljada eura

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obezbijedila je oko 17 hiljadaeura za rekonstrukciju Gradske kuće u nikšićkom parku, u koju je preseljena Dječja biblioteka sa oko 15 hiljada knjiga.

Potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević ozvaničila je preseljenje Dječje bibiloteke iz Dvorca Kralja Nikole u Gradsku kuću, za čiju rekonstrukciju je pri kraju tenderska procedura.

“EPCG je i ovaj put iskazala društveno odgovoran odnos i donirala novac Biblioteci Njegoš, za opremanje prostora namijenjenog najmladim sugrađanima”, rekla je Nikčević.

Nikčević je ocijenila da će predivno zdanje Gradske kuće, koje je kroz istoriju mijenjalo svoju namjenu, sigurno postati mjesto u kojem će najmlađi sugrađani započinjati čitalačku avanturu i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme koristeći brojne sadržaje koje pruža Dječja čitaonica, opremljena po najsavremenijim standardima.

“Više sam nego sigurna da ćemo stvaranjem ovakvih uslova uspjeti da knjigu vratimo na mjesto koje zaslužuje i mora imati u razvoju svakog djeteta, što je posebno značajno u vremenu kada smo svjedoci da polako gubi korak u trci sa savremenim tehnologijama”, navela je Nikčević.

Prema njenim riječima, uprava i kolektiv Narodne biblioteke "Njegoš" uspjeli su da oplemene objekat u koji je smještena Dječja biblioteka i pretvore ga u multifunkcionalni prostor koji će svojim sadržajima dodatno oplemeniti kulturnu scenu Nikšića, koji je posljednjih godina prepoznat kao kulturni centar Crne Gore.

Direktorica Javne ustanove Narodna biblioteka ”Njegoš” Renata Bulajić kazala je da je ovaj dan važan za bibliotekarstvo, ne samo u Nikšiću.

Bulajić je navela da je 16. oktobra 2015. godine Biblioteka dobila samostalnost, zahvaljujući osnivaču, Opštini Nikšić, a istog dana prošle godine otvorena je prva Dječja čitaonica u Crnoj Gori koja egzistira u okviru Narodne biblioteke.

“Bili smo nestrpljivi da se što prije uselimo u ovaj jedinstveni arhitektonski i umjetnički primjerak stvaralaštva jednog vremena, koji ima posebnu ulogu za istorijski i kulturni razvoj Nikšića”, rekla je Bulajić.

Ona je kazala da Biblioteka osnovnu djelatnost ostvaruje i kroz rad Čitaonice za djecu, koja je opremljena po najsavremenijim standardima.

Bulajić je navela da biblioteka raspolaže brojnim sadržajima, počev od radionica kreativnog pisanja, prezentacija, igara i aktivnovnosti za razvijanje čitalačke motivacije, osmišljavanja dramske forme.

U Gradskoj kući se nalazi i pres sala sa 80 mjesta otvorena za sve programe iz domena kulture i umjetnosti, seminare, radionice, treninge, izložbe.

U ime EPCG Predrag Krivokapić rekao je da ih posebno raduje nova namjena zdanja Gradske kuće u koju će najmlađi u što većem broju dolaziti, čitati knjige i na taj način sebe razvijati i uzdizati kao ličnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR