14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Formiran Privredni savjet Opštine Tivat

Društvo

Comments 0

Formiran Privredni savjet Opštine Tivat

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Opština Tivat formirala je danas Privredni savjet kako bi unaprijedila institucionalnu podršku lokalnoj privredi i podstakla razvoj privrede na teritoriji opštine.

"Na prijedlog Sekretarijata za turizam i preduzetništvo koji je inicijator formiranja savjeta, a na osnovu rješenja Predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca, ujedno i Predsjednika Privrednog savjeta, pored predstavnika iz lokalne uprave, Savjet je formiran od značajnih i uticajnih predstavnika privrede u Opštini Tivat.

Članovi su Snežan Kovinić – “Ben Kov” d.o.o. ,Tonći Francesković – NVO “Udruženje ugostitelja i hotelijera”, Branko Zgradić – “Navar Incorporated” d.o.o, Risto Lučić – “UNA” d.o.o. i predstavnici startetiških investitora “Adriatic Marinas” i „Luštica Development“, Predrag Leković i Goran Kovačević.", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Ovo savjetodavno, stručno tijelo Predsjednika Opštine Tivat, kako su dodali, ima više zadataka, između ostalog da diskutuje o aktuelnim temama, analizira i daje sugestije, predlaže aktivnosti i mjere za kreiranje stimulativnog ambijenta za privlačenje investicija, predlaže mjere za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, identifikuje potrebe za rješavanje problema poslovne zajednice, predlaže mogućnosti i mnoge druge aktivnosti koje za cilj imaju sinergiju i razvoj saradnje između privatnog i javnog sektora.

"Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Privrednog savjeta koju je inicirao i otvorio Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac, jasno je definisana uloga savjeta koji bi trebalo da prati sva pitanja od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unapređenje uslova za poslovanje.

Takođe, razmotren je Poslovnik o radu Privrednog savjeta, a nakon kvalitetno predstavljenog nacrta Strategije razvoja turizma 2020-2024 godine, Privrednom savjetu je data mogućnost da se izjasni i uključi u raspravu, te su na na dokument date kvalitetne sugestije i primjedbe za eventualne izmjene i dopune", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR