Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja, prijedlog će razmatrati na UO

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina

"Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja, prijedlog će razmatrati na UO

Javna predškolska ustanova (JPU) "Đina Vrbica" saslušaće mišljenje roditelja povodom prijedloga o izmjeni režima ishrane i spavanja i razmatrati ga na Upravnom odboru, kazao je direktor Vuk Stanišić.

On je kazao da u narednih mjesec neće biti uvođene nikakve promjene a nakon toga će se sačiniti detaljan prijedlog koji razmatrati Upravni odbor Ustanove.

Kada je riječ o ishrani, on je pojasnio da je predloženo samo povećanje razmaka između obroka.

"Odnosno, umjesto da doručak bude oko devet sati, a ručak iza 11 sati odnosno svega dva - dva i po sata kasnije, sada je predloženo da doručak bude u slično vrijeme tj. između osam sati i 30 minuta i devet sati, užina oko 11 sati, a ručak oko 13", kazao je Stanišić. 

Govoreći o odmorima, on je pojasnio da je ideja bila da samo u starijim grupama spavaju ona djeca koja budu željela, dok bi ostala djeca iz starijih grupa provodila vrijeme u mirnim aktivnostima.

"Dakle, ideja o promjeni režima odmora i spavanja se odnosi prvenstveno na starije grupe. U srednjim grupama eventualno bi mogla postojati ta mogućnost, ali samo u slučajevima izričitih zahtjeva i saglasnosti roditelja", naveo je Stanišić.

On je dodao da će saslušati mišljenja stručnjaka, napraviti konačni prijedlog za Upravni odbor a da će roditelji o svemu biti blagovremeno informisani.

"Napominjemo da je gore navedeno, predloženo upravo u najboljem interesu djece, da se poklapa sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, kao i da su ovakvi prijedlozi prethodnih godina dolazili upravo od roditelja i roditeljskih udruženja", kazao je Stanišić.

On je rekao da nema sumnje da je jedina ispravna ona odluka koja je proizvod stava kako uprave, tako i drugih uključenih strana, "pa ćemo u narednom periodu komunicirati sa javnošću na ovu temu, kao i roditeljima djece koja pohađaju ustanovu Đina Vrbica".

Ostavi komentar

0/300