Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Suljo Mustafić predsjednik skupštine Udruženja maslinara

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Suljo Mustafić predsjednik skupštine Udruženja maslinara

Na osnivačkoj skupštini Udruženja maslinara kojoj je prisustvovalo 50-ak velikih maslinara usvojen je statut i izabrano rukovodstvo Udruženja.

"Glavni motiv organizovanja novog Udruženja jeste želja da se okupe krupni proizvođači - maslinari i istinski rade na stvaranju boljih uslova za revitalizaciju maslinjaka, modernizaciju proizvodnje i postizanja kvaliteta maslinovog ulja.  Krupniji maslinari već duže vrijeme ukazuju da koncept sadašnjeg Društva maslinara nije adekvatan tim ciljevima i zbog toga je odlučeno da se krene u formiranje novog Udruženja" - kazao je Sadetin Sado Peričić, ispred Inicijativnog odbora.

Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Suljo Mustafić, dugogodišnji član maslinarskih organizacija i jedan od utemeljivača manifestacije “Maslinijada”.

Mustafić je kazao da se radi o ozbiljnim proizvođačma kojima je maslinarstvo porodično zanimanje i izvor prihoda te stoga imaju itekako želje i interesa da se ozbiljno bave ovim pozivom.

''Udruzenje koje ima ovako ozbiljno članstvo treba da se bavi suštinskim pitanjima kao sto su revitalizacija, izgradnja puteva, novi zasadi i bolji kvalitet ulja. Uz dobro međusobno povezivanje, jačanje saradnje sa lokalnom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, sigurno je da će biti na dobrom putu afirmacije maslinarstva i interesa maslinara'' - kazao je Mustafić.

Skupština je izabrala Upravni odbor u kome su : Jovica Martinović, Sadetin Sado Peričić, David Perčobić, Anes Đulamerović, Dragutin Dado Martinović, Matija Ćetković, Anel Metović, Aleksandar Saša Markolović, Mustafa Bato Šabović, Zlatko Đurović, Samir Perazić, Mirsad Rašketić i Nihad Duraković.

Za Predsjednika Upravnog odbora udruzenja jednoglasno je izabran Jovica Martinović, jedan od najvećih maslinara u Baru.

Martinović je kazao da ga povjerenje koje mu je ukazano obavezuje da novo Udruzenje ostvari rezultate koje će poboljšati razvoj maslinarstva i pomoći maslinarima da se ozbiljno posvete razvoju i unaprijedjenju ove djelatnosti.

Ostavi komentar

0/300