14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
TREBAĆE VAM NEŠTO JAČE OD MOLEBANA...

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 43

TREBAĆE VAM NEŠTO JAČE OD MOLEBANA...

Autor: Antena M

  • Viber

Litije koje već mjesec krstare Crnom Gorom, u organizaciji SPC, ikonografija u kojoj dominiraju srpske trobojke sa "ocilima", kao i prateći sadržaji: skandiranje Srbiji, ispisivanje grafita mržnje prema Crnogorcima i crnogorskoj državi, agresivno krečenje pogodnih površina po dizajnu sultanu Mahmuda II... počinju da izazivaju revolt i reakcije na crnogorskoj strani.

Internetom sve frekventnije kruže pozivi na samoorganizovanje, izlazak na ulice i pokazivanje da Crnu Goru ima ko da brani od onih koji, pod firmom "zaštite svetinja" i zahtjeva za ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zapravo, hoće reprizu 1918.

Prvi iskaz takvoga raspoloženja imali smo nedavno u Prijestonici, uz poruku da "na Cetinje nema šetnje"!

Navijačke grupe koje okupljaju "tvrdo" crnogorski orijentisanu omladinu naročito je isprovociralo višestruko skrnavljenje murala sa likom Krsta Popovića.

Svaki put iznova mural je popravljen i danas blista kao iskaz poštovanja svim borcima "za pravo, čast i slobodu Crne Gore".

Natjerani bezobrazlukom skrnavitelja, mladići koji su mural oslikali organizovali su redovne patrole i čuvaju ga od onih koji pod okriljem mraka posipaju bijelu i plavu farbu preko lica Krsta Popovića. Jasno je da postoji mogućnost incidenta i da se neki naredni susret ne mora završiti kao što je ovaj na snimku koji kruži internetom.

U razgovorima sa ljudima koji stoje iza poziva na okupljanje suverenista, jasno je da njihov revolt raste, ali da još uvijek imaju vjeru u sposobnost državnih institucija da novi talas propagandnog "bijelog terora" drže pod kontrolom. Još je, međutim, jasnije da njihovo nestrpljenje i potreba da pokažu da su tu, raste upravo proporcionalno bahatosti onih koji farbom i riječju potiru sve crnogorsko.

 

Komentari (43)

POŠALJI KOMENTAR

Васојевка

@jadran, да ти кажем: -Срам те било!, Не могу, јер за то треба образ.

Katunjanin

Izaci treba ako bude trebalo za sad mi vodimo 3:0 ne treba se na njihov nivo spustati. Ako bude trebalo znacemo svi kad izaci. Mislim da nece biti potrebe jer stalno daju autogolove. Vjecna je Crna Gora!

primorac

@jadran,mislim da nebi trebalo,nema straha ali im ne treba davati značaja to im je gore od svega,oni i bi da se krene na njih,pa evo u30 godina su klali,rušili i ispiraju narodu priču da su oni ugroženi,ima još koji vjeruju da su Dubrovčani palili gume,da su poklani srbi u Vukovaru,no manjina su.