Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UP: Stanović predat crnogorskoj policiji

| Postavio/la: Milena Aprcović

UP: Stanović predat crnogorskoj policiji

U Albaniji je jutros, shodno informacijama crnogorske policije, uhapšen Arsenije Stanović (22) iz Kotora, koji se potražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo 11. maja u Kotoru, na štetu Anastazije Lašmanove (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Osumnjičenog A.S. su službenici albanske policije lišili slobode rano jutros u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se A.S. skrivao u toj državi.

A.S. je predat službenicima Uprave policije MUP-a Crne Gore. On će biti zadržan u policijskom prostorijama do privoda u zakonskom roku nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Podsjećamo da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo počinjeno 11.05.2018. godine u Kotoru, na štetu A.L.

Policija je nadležnom tužiocu 01.06.2018. godine podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv A.S, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. A.S, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa A.L, je od dana izvršenja krivičnog djela bio nedostupan našim nadležnim organima i za njim je bila raspisana potjernica", navodi se u saopštenju policije. 

Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim satima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave, dodaju iz policije. 

Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je bio nedostupan i za njim se intenzivno tragalo.

"Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela je, podsjećamo, izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz učešće službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela i oni su bili predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije.

Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacionog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je A.S. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret", zaključeno je u saopštenju UP. 

Ostavi komentar

0/300