6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica da podigne spomenik Josipu Brozu Titu

Društvo

Comments 0

Podgorica da podigne spomenik Josipu Brozu Titu

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Glavni grad Podgorica će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom“, rekao je gradonačelnik Podgorice Podgorice Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima UBNOR-a i antišašista Podgorice na čelu sa predsjednikom Borivojem Banovićem.

Gradonačelnik Podgorice je iskazao posebnu zahvalnost predstavnicima UBNOR-a i antišašista Podgorice na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, jer bez nje ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke države Crne Gore.

On je saopštio da je ponosan što UBNOR i antifašisti njeguju takvu tradiciju i što su u najtežim vremenima bili na pravom putu koji treba slijediti kao moralni orijentir našeg društva u cjelini.

Vuković je istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastojati da u većoj mjeri podržava aktivnosti UBNOR-a i antifašista Podgorice, dajući svoj doprinos afirmaciji i promociji ideja i vrijednosti koje zajedno treba da nastavimo da njegujemo i prenosimo na nove generacije.

„Ponosni što smo imali takve pretke i vizionare“, naglasio je Vuković.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović je rekao da je dosadašnja saradnja sa Glavnim gradom bila veoma dobra i da očekuje da u narednom periodu bude na još višem nivou, kroz rEalizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antišašista Podgorice posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih istorijskih datuma i očuvanju spomen obilježja na teritoriji Podgorice.

Predstavnici UBNOR-a su naglasili da će planiranim aktivnostima i svojim djelovanjem nastaviti da šire ideju antifašizma i da afirmišu njene vrijednosti kako bi se prenosila i na mlađe generacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR