9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koju igru igra Nenad Vujošević?

Izvor: Foto: Pobjeda

Hronika

Comments 2

Koju igru igra Nenad Vujošević?

Izvor: Pobjeda

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva terete za protivzakoniti uticaj na tužioce u pokušaju, da je, za interes Duška Kneževića, pokušao da olakša poziciju ljudi koji su povezani sa odbjeglim biznismenom.

No, ako je Vujoševićev ,,nestanak“ bio neka vrsta manevra, advokat koji ga zastupa uskoro će se javiti crnogorskim državnim organima i onda priča može da se odvija u više pravaca 

Istražitelji znaju gdje se nalazi sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je u petak ujutro napustio Crnu Goru, a kojeg je dva dana kasnije Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije na čijem je čelu odbjegli biznismen Duško Knežević.

Prema saznanjima Pobjede, provjeravaju se Vujoševićevi razlozi napuštanja zemlje, kako bi onda istražitelji mogli potkrijepiti ili opovrgnuti sumnje da li se radi o planiranom bjekstvu.

Pojedini mediji su objavili da je Vujošević napustio zemlju zbog bolesti, što će se utvrditi naknadno.

BJEGUNAC

Ime Vujoševića je u fokusu javnosti nakon što je u nedjelju veče Duško Knežević, za kojim su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu, objavio transcript razgovora sa njim. Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva je u šestominutnom snimku potvrdio da je od Kneževića uzimao novac i navodno ga prosljeđivao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Za sada Vujošević nema status bjegunca, iako ga je zvanično u ponedjeljak poslijepodne, nakon skandaloznog snimka razgovora sa Duškom Kneževićem, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić označio kao osumnjičenog zato što je pokušao da u nekoliko istraga utiče na rad tužilaca.

Tim koji radi na ovom slučaju prikuplja informacije o kretanju Vujoševića i ispituje kontakte koje je imao u proteklom periodu, kako bi potvrdio da se radi o aferi koja je montirana s ciljem da se diskredituju ne samo tužilac Ivica Stanković, već i cjelokupna tužilačka institucija.

S obzirom na konekcije Vujoševića i Kneževića, istražitelji imaju indicije da je ova akcija planirana kao pokušaj opstrukcije tužilačkog rada. No, u tužilaštvu ističu da su odlučni i da nastavljaju sa procesuiranjem svih osumnjičenih, koji, kako tvrde, na razne načine pokušavaju da izbjegnu pravdu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je u ponedjeljak na vanrednoj konferenciji za medije da je bilo mnogo pokušaja da se diskredituje tokom višedecenijske karijere, ali da je on miran povodom najnovijih optužbi odbjeglog biznismena Duška Kneževića jer je sve dužnosti ,,obavljao časno, pošteno i na zakonit način“.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Miso

N.V. ne bi bježao da nije uzeo pare. Ako je uzeo pare kao što kaže kome ih je dao ? Meni nije sigurno. Nego je možda pušten da pobjegne da ne bi optužio tužioce.

ja

2 dana nakon njegovog izslaska iz zemlje, autom regularno. iako su ga pratili i znali da je pokušao da utiče na nekoliko istraga. :) slučajno mu je uspjelo.