Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšen Nikšićanin zbog stvaranja kriminalne organizacije

| Postavio/la: Marija Mitrović

Uhapšen Nikšićanin zbog stvaranja kriminalne organizacije

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u nastavku akcije "Kargo", uhapšen je D.J. (37) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je iz Uprave policije.

"D.J. je, kako se sumnja, bio član kriminalne organizacije koja je formirana u cilju vršenja krivičnih djelaradi sticanja nezakonite dobiti, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak, a djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme i sprovođeno na međunarodnom nivou. Ova kriminalna organizacija se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga", navedeno je u saopštenju.

Kako su kazali, D.J. je priveden Specijalnom državnom tužilaštvu i za njega je donijeto rješenje o zadržavanju do provoda nadležnom sudiji za istragu.

"Nakon privoda sudiji za istragu za D.J. je određen pritvor i on je sproveden u UIKS. U okviru akcije „Kargo“ službenci Uprave policije su u prethodnom periodu lišili slobode ukupno devet lica protiv kojih su Specijalnom državnom tužilšatvu podnijete krivične prijave zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije", piše u saopštenju.

Komentari

Ostavi komentar

0/300