10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi detalji o ubistvu košarkaša Ljuba Jovanovića

Hronika

Comments 0

Novi detalji o ubistvu košarkaša Ljuba Jovanovića

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Svjedokinja Danijela Krstev ispričala je juče u Višem podgoričkom sudu da je sporne večeri kada je ubijen Ljubo Jovanović vidjela muškarca sa kapuljačom kako pretrčava ulicu i ulazi u portun koji se nalazi na dvadesetak metara od kladionice ,,Lutrije Crne Gore“, prenosi Pobjeda.

U ovom postupku za ubistvo Jovanovića sudi se Aleksandru Konataru. Nikola Vuletić optužen je za razbojništvo, ali je on nedostupan vlastima i sudi mu se u odsustvu.

Kako navodi Pobjeda, svjedokinja Krstev kazala je da je vidjela i momka koji je izlazio iz kladionice, držao se za grudi i pao i da su ga kasnije neke osobe unijele u taksi.

"Živim preko puta kladionice. Otvorila sam prozor i čula sam neki zvuk, kao da je neko lupio vratima. Vidjela sam momka koji pretrčava ulicu i ulazi u portun. Imao je kapuljaču, ali nijesam puno obraćala pažnju, jer uvijek neko pretrčava ulicu. Onda sam vidjela nešto što nikada neću zaboraviti, iz kladionice je izašao momak koji se držao za grudi" – ispričala je Krstev.

Kako je navela, ispred vrata kladionice nalazi se lipa koja blokira pogled, pa nije mogla vidjeti što se tačno dogodilo.

Na pitanje sudije Vladimira Novovića da opiše izgled muškarca koji je pretrčavao ulicu, Krsev je kazala da je bio sitan i viši od nje. Advokat Boris Marinović, koji zastupa Konatara, kazao je da je iskaz svjedokinje u saglasnosti sa očevicima u pogledu građe i visine napadača.

"Ovim se isključuje da se radi o mom branjeniku" - rekao je Marinović, a prenosi Pobjeda.

Optuženi je ranije pred tužiocem dao opširnu izjavu u kojoj je tvrdio da nije počinio ubistvo, te i da je to najvjerovatnije uradio izvjesni „Aco poštar“, ali da sa sigurnošću ne može da tvrdi.

"Apsolutno nemam veze sa tim događajem, ne poznajem ni Vuletića, niti bilo kog ko je u bjekstvu. To se desilo prije sedam godina i ja sam u policiju pozivan na informativni razgovor. Tog dana kada se desilo ubistvo, našao sam se u parku sa Acom koji me pitao za koliko novca mogu da mu nabavim travu. Tu je bio i moj drug Andrija Radunović. Sjećam se i da smo pošli u Tuzi i kupili za 300 eura pola kilograma marihuane. Zaključili smo da je Jovanovića ubio Aco poštar jer se čudno ponašao i imao je oružje, ali ne mogu da tvrdim jer nijesam bio očevidac događaja" – kazao je Konatar u istrazi.

Jovanović je bio slučajna žrtva, kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazinu u centru Cetinja. Prema optužnici, Konatar je 30. juna 2011. godine ispalio metak u Jovanovića, dok je Vuletić čuvao stražu tokom razbojništva. Tom prilikom su ukrali oko 350 eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR