Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ciriković tvrdi da mu je policija podmetnula dokaze

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Ciriković tvrdi da mu je policija podmetnula dokaze Foto: Portal Analitika

Enzan Ciriković iz Peći juče je u podgoričkom Višem sudu ustvrdio da su mu policijski službenici podmetnuli dokaz i tako ga optužili da je član organizacije koja je planirala likvidaciju Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće. Proces vodi sutkinja Ana Vuković.

Ciriković je juče na suđenju grupi koju terete za planiranje ubistva Đurovića i Sjekloće kazao da mu je policija u Baru podmetnula kriptovani telefon kako bi na aparatu ostali njegovi otisci prstiju.

Na pitanje suda zbog čega je onda potpisao potvrdu Uprave policije o privremeno oduzetim predmetima, Ciriković je kazao da nije „pretpostavljao da bi policajci uradili tako nešto“.

Ciriković je objasnio da je nakon privođenja u Centar Bar zatražio da pozove svog advokata ali mu inspektori nijesu dozvolili da telefonira sa svog telefona.

- Dali su mi Nokia. Ukucao sam šifru, ali nijesam nikog zvao jer su mi rekli da ću zvati iz Podgorice. To su uradili samo da bi mi ostali otisci – tvrdi Ciriković.

Suđenje je nastavljeno čitanjem pisanih dokaza.

Podsjetimo, Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet Nurković, Đorđije Cicmil i Darko Milić su, prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, pripremali ubistvo Baranina Jovana Đurovića, a navodno je trebalo da bude ubijen i bokser Nikola Sjekloća.

Osim ove grupe, optuženi su i Almir Jahović i Adnan Osmanagić, ali oni nijesu dostupni našim organima.

Ostavi komentar

0/300