13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Optužnica u predmetu Jadran poslije 1. decembra

Hronika

Comments 0

Optužnica u predmetu Jadran poslije 1. decembra

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Optužnica protiv okrivljenih koji su sredinom aprila pokušali prošvercovati 60 kilograma kokaina školskim brodom ,,Jadran“ u istanbulsku luku u Turskoj neće biti podignuta još dva mjeseca.

Naime, Vrhovni sud dao je Specijalnom tužilaštvu rok do 1. decembra da okonča istragu u odnosu na Vojina Stupara, jednog od okrivljenih u ovom predmetu koji se nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

U odluci o produženju pritvora Stuparu, Vrhovni sud navodi da je u daljem toku postupka potrebno sprovesti vještačenje telekomunikacione struke, na okolnost obavljenih komunikacija putem većeg broja telefonskih aparata, što zahtijeva obimniju analizu.

Kada je u pitanju pritvorski osnov opasnost od bjekstva, Vrhovni sud navodi da je Stupar, strani državljanin bez prijavljenog boravišta u Crnoj Gori.

HAPŠENJE

Stupar koji slovi za jednog od čelnih ljudi kavačkog klana, uhapšen je početkom jula zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljenog držanja oružja i šverc kokaina koji je zaplijenjen na brodu ,,Jadran“ u Tivtu. 

Neposredno nakon otkrića i zapljene kokaina na ,,Jadranu“ policija je uhapsila podoficira Vojske Crne Gore Duška Radenovića, Radomira Osmajića iz Tivta i starijeg vodnika Miloša Kulića. 

Za vođe ove kriminalne grupe Specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bjekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svjedoka saradnika.

Tokom istrage istražitelji su na osnovu materijalnih dokaza došli do sumnje da je kao član ove kriminalne organizacije i Vojin Stupar učestvovao u organizaciji transporta 60 kilograma kokaina i oružja u Tursku.

Naime, osnovana sumnja da je Stupar izvršio krivična djela koja mu stavljaju na teret proizašla je iz izvještaja o DNK vještačenju Forenzičkog centra u Danilovgradu od 14. juna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR