Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Policija u tri grada procesuirala četiri osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja

| Postavio/la: Milena Aprcović

Policija u tri grada procesuirala četiri osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja Ilustracija

Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu građana, u tri grada pronašli i oduzeli više komada oružja i municije, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Policijski službenici u Baru su, postupajući po prijavi građanina da mu je N.S. (79) uputio ozbiljne prijetnje, izvršili pregled ovog lica i od njega oduzeli revolver sa pet metaka. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, barska policija je postupajući po naredbi nadležnog sudije izvršila pretres prostorija koje koristi D.M. (64) kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa dva okvira u kojima se nalazilo 42 komada municije, pištolj marke CZ cal. 9mmsa dva okvira i 15 komada municije. Protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje opružja i eksplozivnih materija i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", navodi se u saopštenju. 

Službenici policije u Beranama su od S.O. (71) oduzeli pištolj marke Crvena zastava cal. 6,35mm u ilegalnom posjedu, dodaju iz policije. 

"Protiv S.O. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Ulcinju je kontrolom vozila kojim je upravljao S.Đ. (50) pronašla i oduzela dvije lovačke puške i 63 komada municije.

Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuju iz UP. 

Ostavi komentar

0/300