Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bećirovićev tjelohranitelj i novinar Dana saslušani, Tužilaštvu dostavljen snimak

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Dnevne novine/CdM

Bećirovićev tjelohranitelj i novinar Dana saslušani, Tužilaštvu dostavljen snimak Foto: Antena M

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici juče su saslušani novinar Dana Vladimir Otašević i službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović, akteri incidenta koji se dogodio prekjuče u šoping centru Delta Siti u Podgorici, a Tužilaštvu je, uz njihove izjave, dostavljen i video-snimak na kojem je zabilježen događaj, prenose Dnevne novine.

Prema pisanju Dana, tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je u utorak oko 16 sati Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića, koji je bio u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz policije, novinar Otašević je oko 17 sati došao u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i podnio prijavu protiv nepoznatog lica za uvrede i drsko ponašanje.

Nakon toga je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Služebnik MUP-a Mijatović se ubrzo sam javio policiji i dao izjavu o događaju. Nadležnom tužilaštvu uz izjave aktera incidenta dostavljen je i video-snimak na kojem je zabilježen događaj, nakon čega će dežurni tužilac odlučiti da li u tim radnjama Mijatovića ima elementa krivičnog djela ili prekršaja, piše ovaj dnevni list. 

Kako je Otašević izjavio u policiji, 3. decembra oko 15.55 časova, nalazio se u TC Delta, kada je na prizemlju uočio Bećirovića, koji je bio u društvu tužioca Miloša Šoškića.

"Kako sam kao novinar Dana objavio više tekstova o Bećiroviću, smatrao sam za medije interesantnim da propratim činjenicu da je Bećirović, protiv kog je ranije podnijeta prijava Tužilaštvu, u društvu tužioca Šoškića", kazao je Otašević policiji.

Nakon što je Bećirović sa Šoškićem izašao iz prodavnice za prodaju telefona, Otašević je krenuo da ih slika. U tom trenutku prišla mu je osoba koja je bila u društvu Bećirovića i Šoškića i napala ga.

Napad je prestao kada je Bećirović kazao tjelohranitelju da postoje kamere te da će se to riješiti.

Navodno, Šoškić nije reagovao tokom napada.

Ostavi komentar

0/300