Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SDT: Nije bilo sklapanja Sporazuma o priznanju krivice u slučaju protiv Asada

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

SDT: Nije bilo sklapanja Sporazuma o priznanju krivice u slučaju protiv Asada

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da ni sa jednom osobom iz predmeta protiv Džozefa Asad nije zaključen Sporazum o priznanju krivice.

U SDT-u ističu da su u skladu sa propisima preduzimali i preduzimaju radnje u cilju rasvjetljenja krivično pravnih događaja, koji su vezani za krivično djelo pokušaj terorizma iz oktobra 2016.

“U skladu sa svojim ovlašćenjima Specijalno državno tužilaštvo je putem međunarodne pravne pomoći, uz asistenciju Ministarstva pravde Crne Gore, obezbijedilo sprovođenje procesnih radnji prema izraelskom državljaninu Joramu Frigu, te u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku prikupilo dokaze od značaja za krivični postupak”, saopšteno je iz SDT-a.

Specijalno državno tužilaštvo naglašava da nisu tačni navodi izneseni u medijima da je u konkretnom slučaju zaključen bilo kakav sporazum o priznanju krivice sa bilo kojim licem u predmetu protiv Džozefa Asada i drugih lica.

“Takođe, ističemo da su Specijalno državno tužilaštvo i Crna Gora kao država u obavezi da poštuju sve međunarodne propise koji regulišu materiju međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, te su u skladu sa tim obavezama i u skladu sa odlukama nadležnog suda Kipra preduzimane sve radnje u vezi dolaska Jorama Friga u Crnu Goru”, zaključuju u SDT-u.

Ostavi komentar

0/300