9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neto dobit Telekoma 7,3 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Neto dobit Telekoma 7,3 miliona eura

Izvor: Mina business

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Neto dobit Crnogorskog Telekoma u prošloj godini iznosila je 7,3 miliona eura, što je 2,1 milion eura više u odnosu na 2017, saopšteno je iz telekomunikacione kompanije.

„Ukupni prihodi su iznosili 84 miliona i manji su milion u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je rast maloprodajnih prihoda djelimično nadoknadio pad u veleprodajnim prihodima“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Iz kompanije su rekli da je operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje, iznosila 31,4 miliona eura, čime je ostvaren rast od 6,5 odsto u odnosu na 2017.

Iz Telekoma su naveli da je četvrti kvartal prošle godine prošao u znaku pozitivnih finansijskih i poslovnih trendova, koji su zabilježeni i u prva tri kvartala. Posmatrajući cijelu prošlu godinu, ostvaren je rast maloprodajnih prihoda u poređenju sa prethodnom godinom. 

„Ukupni prihodi su se smanjili 1,2 odsto, što predstavlja značajno bolji trend u odnosu na ranije godine. Ostvaren je i rast profitabilnosti, a dodatno su ostvarena i pozitivna kretanja u korisničkoj bazi fiksnog interneta i TV usluga, kao i u postpejd segmentu“, rekli su iz Telekoma. 

Nastavljeno je širenje optike i Turbo DSL-a, kako bi korisnicima omogućili pristup najkvalitetnijoj mreži. Optika je sada dostupna u preko 82 hiljade domaćinstava. 

„Broj korisnika optičke mreže Crnogorskog Telekoma je porastao sedam odsto u poređenju sa prethodnom godinom i iznosio je 17 hiljada. Turbo DSL je dostigao pokrivenost od 68 hiljada domaćinstava, dok je broj korisnika iznosio 25 hiljada“, precizirali su iz Telekoma. 

Crnogorski Telekom je zadržao tržišno liderstvo u postpejd segmentu. Na kraju prošle godine bilo je aktivno 369 hiljada SIM kartica Crnogorskog Telekoma, što je 17 hiljada više u odnosu na kraj 2017. godine. Baza postpejd kartica se uvećala 16 hiljada, dok je baza pripejd SIM kartica uvećana jednu hiljadu. 

„Broj korisnika mobilnog interneta je porastao 12 hiljada, u odnosu na uporedni period, i iznosio je 169 hiljada“, dodali su iz Telekoma. 

U kompaniji su kazali da su zadovoljni ostvarenim rezultatima u prošloj godini, ističući da su ostvarena dva glavna cilja, stabilizacija prihoda i rast profitabilnosti. 

„Prošla godina je završena rastom profitabilnosti od 6,5 odsto, što je veliki uspjeh i rezultat zalaganja svih zaposlenih u kompaniji. U prethodnoj godini pokrenuli smo velik broj inovativnih projekata, među kojima se posebno izdvajaju rješenja za 'pametne gradove' koja su već implementirana u nekoliko crnogorskih gradova“, navodi se u saopštenju. 

U kompaniji su rekli da će nastojati i ubuduće da budu prvi partner države, ali i poslovnog sektora u procesu digitalizacije. 

„Korisnik ostaje u fokusu našeg poslovanja i jedan od naših najvažnijih ciljeva je da pružimo najbolje korisničko iskustvo. Kompanija će kao tehnološki lider nastaviti da ulažu u razvoj infrastrukture, što podrazumijeva razvoj i širenje postojeće optičke i 4G mreže, ali i stvaranje uslova za implementaciju novih tehnologija, kao što su 5G i NB IoT, kako bi našim korisnicima omogućili pristup još širem spektru savremenih usluga, a ekonomiji Crne Gore pružili nove razvojne šanse“, rekli su iz Telekoma. 

Iz kompanije su dodali da će kroz stalne inovacije u ponudi servisa i uređaja nastaviti da korisnicima pružaju jedinstveno iskustvo komunikacije i zabave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR