Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Turoperatori iz Rusije u posjeti Crnoj Gori

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Turoperatori iz Rusije u posjeti Crnoj Gori

Hotel Hilton i Turistička organizacija Glavnog grada, u saradnji sa Hilton Worldwide Sales, Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) Crne Gore i TA Explorer ugostili su ovog vikenda studijsku grupu eminentnih turoperatora iz Rusije.

Direktor hotela Hilton Nemanja Nikolić kazao je da je ideja da turisti borave u Podgorici, a da iz Glavnog grada idu na sjever ili jug Crne Gore.

„Tako da smo u tom dijelu željeli da predstavimo čitavu destinaciju, ne samo Podgoricu i hotel Hilton“, rekao je on.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović kazala je da su turisti sa tog tržišta jako važni za čitavu destinaciju i da za Glavni grad iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje.

„Sa zadovoljstvom smo podržali inicijativu hotela Hilton i raduje nas što smo u prilici da ugostimo turoperatore iz Rusije koji se bave pretežno MICE turizmom, što i jeste jedan od velikih potencijala Podgorice“, navela je Popović.

Iz Tursističke organizacije Glavnog grada saopštili su da su turoperatori boravili u Podgorici, a pored obilaska znamenitosti i ljepota Glavnog grada, posjetili su i Kolašin, nacionalne parkove Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen, kao i Lipsku pećinu, Vinograd Ćemovsko polje i vinski podrum Šipčanik.

Direktorica NTO Crne Gore Željka Radak Kukavičić kazala je da je strateški cilj te organizacije da produže turističku sezonu.

„Pored ostalih aktivnosti koje se realizuju kada je u pitanju podizanje kvaliteta turističke ponude i uvođenje novih sadržaja, upravo segment MICE ponude je jako važan za ostvarivanje tog cilja i zaista je zadovoljstvo da imamo priliku da ugostimo agente iz Rusije“, rekla je Radak Kukavičić.

Ostavi komentar

0/300