Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Orlandić: Očekujem da će do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2 600 000 putnika

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Orlandić: Očekujem da će do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2 600 000 putnika Foto: Bankar.me

Od 1. januara do danas, na našim aerodromima opsluženo je 1 273 559 putnika, 100 hiljada više nego u istom period prošle godine. Takođe, promet aviona je veći četiri odsto, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

“Najnoviji podaci o prometu putnika na crnogorskim aerodromima pokazatelj su da smo sa razlogom bili optimisti na početku godine", kazao je Orlandić. 

Na Aerodromu Tivat u narednom periodu očekuju još veći promet putnika, s obzirom da je turistička sezona u jeku.

"Moram da naglasim da je izgradnja Terminala 2 u velikoj mjeri doprinjela da možemo da opslužimo veći broj putnika i aviona, što donosi višestruku korist ne samo Aerodromima Crne Gore, već i privredi Crne Gore. Trenutno se sa preko 70 destinacija saobraća ka Crnoj Gori, što dovoljno govori koliko smo unaprijedili avio dostupnost. Očekujem da će do kraja godine na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2 600 000 putnika, što je rezultat koji će nadmašiti rekordnu 2018. godinu “, kazao je Orlandić. 

 

Ostavi komentar

0/300