6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan carinske službe, nagrađeni najbolji

Ekonomija

Comments 0

Dan carinske službe, nagrađeni najbolji

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Povodom Dana carinske službe, na Kolegijumu direktora konstatovano je da je Uprava carina svjesna svoje uloge i odgovornosti, na svim nivoima svog funkcionisanja i izvršavanja zadataka.

"Kontinuitet dobrih rezultata ostvaruje se iz godine u godinu. Takav trend potvrdjen je i u 2019. Postignuta je dobra dinamika u sprovođenju EU projekata za koje je nadležna Uprava carina. Očekujemo da realizacija ključnih projekata, prije svega u oblasti izgradnje informacionih sistema i modernizacije opreme za sprovođenje kontrola obezbijedi Upravi carina poziciju pouzdanog i kredibilnog partnera modernim evropskim i svjetskim carinskim administracijama", navedeno je u saopštenju Uprave carina. 

Za uspjeh, kako je saopšteno, svake aktivnosti neophodna je intenzivna i posvećena saradnja, uz stalni rast međusobnog razumijevanja i povjerenja među partnerima.

Uprava carina je, dodaju, primjer institucije koja je obezbijedila efikasne mehanizme saradnje na nacionalnom i međunarodnom nivou, kroz razvoj informatičkih aplikacija za razmjenu informacija, potpisivanje sporazuma, memoranduma itd.

"Na nacionalnom nivou ostvarena je izvanredna saradnja sa Upravom policije, nadležnim tužilaštvima, kao i drugim organima za sprovođenje zakona, pri čemu su postignuti značajni rezultati u borbi protiv carinskih prevara, suzbijanju krijumčarenja, borbi protiv sive ekonomije. Na međunarodnom planu, osim efikasne saradnje koja je iz godine u godinu sve intenzivnija, važno je istaći podršku koju Uprava carina u kontinuitetu dobija kroz EU projekte, pri čemu uspijevamo da se afirmišemo kao zainteresovan, posvećen i odgovoran partner, koji svoje obaveze ostvaruje u skladu sa preuzetim odgovornostima – jačajući svoj ugled", navedeno je u saopštenju.

Uprava carina će, poručuju nastaviti da ostvaruje svoju ulogu i u narednom periodu.

"Pri čemu smo svjesni kako šansi, tako i izazova i ograničenja kojima smo izloženi. Dosadašnji rad i rezultati, kao i pozitivne ocjene od strane EU monitoring misija,daju nam za pravo da konstatujemo da sprovodimo ispravnu i efikasnu poslovnu strategiju i da možemo očekivati dalji razvoj i jačanje efikasnosti Uprave carina, na dobro svih poslovnih subjekata i svih građana Crne Gore".

Povodom Dana carinske službe nagrađeni su službenici koji su tokom protekle godine u svojim organizacionim jedinicama postigli zapažene rezultate:

- Milošević Stojanka, načelnica u Odsjeku za vrijednost i porijeklo robe – Sektor za carinsko – pravne poslove;
- Novosel Radoje, samostalni carinski savjetnik I – vodeći projektant u Odsjeku za projektovanje, razvoj i održavanje aplikativnog softvera–Sektor za carinsko – informacioni sistem;
- Gligorović Vladana, samostalna carinska savjetnica I u Odsjeku za zastupanje i saradnju sa drugim organima u radnim sporovima – Sektor za planiranje i upravljanje ljudskim resursima,
- Mustur Miodrag, samostalni carinik – za subijanje krijumčarenja u Odsjeku za za subijanje krijumčarenja – Sektor za carinsku bezbjednost i kontrolu;
- Šuković Milanka, samostalna carinska referentica u Odjeljenju za naplatu prihoda;
- Koljčević Anton, carinik – viši saradnik I – vođa smjene u CI Aerodrom Podgorica - PJ Carinarnica Podgorica;
- Jovović Mitar, samostalni carinik u CI Slobodna zona Bar - PJ Carinarnica Bar;
- Aleksić Olivera, samostalna carinska inspektorka I u CI Luka Tivat - PJ Carinarnica Kotor
- Pupović Obren, samostalna carinik u CI Ranče - PJ Carinarnica Bijelo Polje

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR