11 °

max 14 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

14° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela gradnja hotela "Durmitor“: "Žabljak će predstavljati planetarno CG"

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Počela gradnja hotela "Durmitor“: "Žabljak će predstavljati planetarno CG"

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber
Počinje gradnja hotela Durmitor

Predsjednik Vlade Duško Marković i grčki biznismen Petros Statis danas su položili kamen temeljac za gradnju novog hotela „Durmitor“ na Žabljaku.

Gradnja novog hotela počinje odmah, a planirano otvaranje je u maju 2022.

Prema projektu novi rizort zadržaće sve bitne i karakteristične elemente spoljašnjeg izgleda starog hotela tradicionalne durmitorske arhitekture, ali je pobljšana unutrašnjost u cilju dostizanja standarda pet zvjezdica, saopšteno je na prezentaciji projekta obavljenoj odmah nakon polaganja kamena temeljca.

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) October 23, 2019

“Neće se ovim kompleksom ponositi samo investitor i Crna Gora u cjelini, ovo će biti kompleks i hotel globalne vrijednosti i sadržine. Zbog toga sam zaista ponosan i srećan”, naglasio je Marković. 

Trenutna predračunska vrijednost ovog projekta je 20 miliona eura.

Rizort će raspolagati sa 55 apartmana i 12 komfornih vila.

Raspolagaće sa spa i velnes centrom, spoljašnjim i unutrašnjim bazenom, teretanom, salom za konferencije i drugim sadržajima. Prostiraće se na pet nivoa koji se dopunjuju podzemnom garažom.

Tipske vile su autentičnog lokalnog izgleda.

Na prezentaciji je saopšteno da se pri projektovanju vodilo računa o očuvanju prirode primjenom moderne geotermalne tehnologije kao i će se doprinijeti poboljšanju zaposlenosti, saradnji sa lokalnim proizvođačima hrane.

Zapošljavaće 80-120 osoba različitih profila.

Premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo početkom realizacije ovog projekta.

„Počinjemo stvarati vrijednost sa kojim se neće ponositi samo Žabljačani, investitor i Crna Gora. Ovo će biti hotel globalne vrijednosti i sadržaja. Obećali smo da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati, da nas na tom planu neće predstavljati samoturistički potencijali južnog i centralnog dijela države već i na sjeveru. Zbog toga, posebna zahvalnost gospodinu Petrosu što je i napore Vlade, da se i sjever razvija po najvišim standardima, razumio i prihvatio da investira na Žabljaku. Drago mi je da je i rukovodstvo Žabljaka prihvatilo široke ruke ovakav projekat, što nam je na ponos, jer će Žabljak biti planetarno predstavljen“, kazao je Duško Marković i istakao da otvaranjem novog hotela „Durmitor“ na Žabljaku će sve biti drugačije.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kaže da hotel „Durmitor“ za Žabljačane ima posebno mjesto.

„Dobićemo hotel koji će biti prava zvjezdica koja će dovesti najzahtjevnije goste, promijeniti lice Žabljaka i povući za sobom sve druge brendove koji će u narednim godinamabiti izvjesni. Zadovoljstvo je što je kod Statisa i do sada bila prisutna visoka svijest o njegovoj ulozi u lokalnoj zajednici“, kazao je Vukićević.

PV @DuskoMarkovicCG: Zahvaljujući Hotelu Durmitor #Žabljak će predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih turističkih i investicionih destinacija. @MRTME @SeeMontenegro pic.twitter.com/pqWX2TtIPc

Evo kako će hotel izgledati: 

Podsjećamo, Petros Statis nakon više oglašavanja stečajne uprave „Ski centra „Durmitor“, kupio je početkom novembra 2016. stari hotel „Durmitor“ za 650.000 eura.

Stari, na čijoj će se lokaciji graditi novi hotel „Durmitor“, pozicioniran u blizini Crnog jezera uz rub NP „Durmitor“.

Uz „Avalu“ iz Budve i „Lokandu“ sa Cetinja predstavljao je pionire crnogorskog hotelijerstva.

Sagrađen je 1939. godine, tokom Drugog svjetskog rata zapaljen, a po oslobođenju ponovo izgrađen.

Okolnost da je u njemu tokom rata djelovala partizanska bolnica čini ga istorijskim spomenikom.

Jedinstvena arhitektura motivisala je mnoge organizacije i pojedince da pred državnim institucijama iniciraju postupak proglašenja ovog zdanja spomenikom kulture.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR