Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Luka Bar" ulaže u opremu pet miliona eura

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: jedro.me

"Luka Bar" ulaže u opremu pet miliona eura Foto: Facebook Luka Bar

Shodno Planu projekata/investicija, kompanija "Luka Bar" AD sprovodi aktivnosti u pogledu nabavke lučke mehanizacije sa ciljem unapređenja tehnologija pretovara tereta.

Izvršen je izbor isporučioca elektro viljuškara nosivosti 2t (4 komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava, i teče rok za isporuku, prenosi portal Jedro. 

"U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrednovanje prispjelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 t.

Objavljen je javni poziv za nabavku 4 viljuškara nosivosti 3 t, a osim pomenutog pokrenuta je i nabavka material handlera, reach stackera i mobilne dizalice.

Rok za dostavu ponuda je 30.12. a istog dana će biti organizovano javno otvaranje prispjelih ponuda. Ukupna vrijednost pokrenutih investicija je 5 miliona eura", saopšteno je iz kompanije. 

Takođe, "Luka Bar" AD izgradila je novo montažno skladište na operativnoj obali "Volujice".

"Novo višenamjensko skladište značajno će unaprijediti usluge kompanije.

U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtijevaju skladištenje u zatvorenom prostoru.

Vrijednost investicije je 91.170 eura. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma "Petre" koja posluje od 1990. Dimenzije skladišta su 20 m širine, 60 m dužine i 4,5m visine.

Kompanija će nastaviti ulaganja u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije procesa rada", naveli su iz kompanije. 

Ostavi komentar

0/300