Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otpremnine traži 1.900 zaposlenih, zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Portal Analitika

Otpremnine traži 1.900 zaposlenih, zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa

Za sporazumni prestanak rada. uz isplatu otpremnina, prijavilo se 1.579 zaposlenih na centralnom nivou i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što ukupno čini oko 1.900 zaposlenih u javnom sektoru, istakla je u razgovoru za Portal Analitika ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

2Ova brojka odgovara broju koji smo dobili iz ranije urađenih anketa. Do ovog momenta zaključeno je 50 sporazuma o prekidima radnih odnosa na lokalnom nivou" - precizirala je Pribilović.

U ovoj godini će se, kako je najavila, nastaviti sa implementacijom Plana optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, posebno u okviru mjere zakjučivanje sporazumnih raskida radnih odnosa.

"Mjera ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi, u strogo kontrolisanoj proceduri, dovela je do toga da smo zaustavili trend zapošljavanja u javnoj upravi, ali ne nauštrb ukupne zaposlenosti. U tom smislu, Vlada Crne Gore je mjeru ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi produžila i na ovu godinu" - naglasila je Pribilović.

Ministarka javne uprave je podsjetila da novu organizaciju državne uprave čini čini 29 organa i 17 ministarstava, čime se broj državnih organa smanjio za šest u odnosu na 2018. godinu.

Ostavi komentar

0/300