Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Svjedoci na suđenju Medojeviću: "Samo smo isporučili računarsku opremu..."

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Standard

Svjedoci na suđenju Medojeviću: "Samo smo isporučili računarsku opremu..." Sa ranijeg ročišta

Suđenje jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i grupi koju optužnicom Specijalnog tužilaštva terete za pranje novca, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svedoka Danijele Radunović i Nikole Jaredića.

Oni su ostali su pri iskazu datom pred specijalnim tužiocem. Svjedoci su danas naveli da su tom prilikom rekli da su računarsku opremu, korišćenu za potrebe kampanje DF-a pred parlamentarne izbore 2016. godine, samo isporučili i da nije bilo nikakvih zloupotreba.

Podsjetimo, osim Medojevića, optužnicom SDT-a obuhvaćen je i biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset lica, a njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. 

Nikoliću se sudi i za utaju poreza.

U dosadašnjem toku postupka optuženi su negirali krivicu, navodeći da je optužnica politički motivisana.

Naredno suđenje zakazano je za 18. septembar.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, članica PzP-a Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i ulični diler deviza Gordan Konatar. 

Ostavi komentar

0/300