Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Na Cetinju posadili više od 200 stabala

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Na Cetinju posadili više od 200 stabala

Prirodno okruženje ograničen je resurs, a upravljanje njime i održiva valorizacija moraju pažljivo biti sprovođeni radi sadašnjih i budućih generacija, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

On je na otvaranju akcije "Nek gora zazeleni“, koju lokalna uprava partnerski realizuje sa Generalnim sekretarijatom Vlade i Zajednicom opština Crne Gore povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, naveo da je Prijestonica Cetinje od marta ove godine zasadila preko 200 sadnica raznog drveća u gradu.

U današnjoj akciji posađena su 23 stabala Platanolisnog javora, a učestvovali su učenici osnovnih škola, predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća, gradskih službi i nevladinih organizacija.

"Posebno nas raduje što su u svim našim akcijama bili uključeni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“. Naši najmlađi sugrađani bili su i najvrijedniji učesnici ovih aktivnosti, čijoj realizaciji su doprinijeli i zaposleni u Prijestonici i javnim preduzećima“, naveo je Kašćelan.

Ostavi komentar

0/300